Не е маловажна и посоката в която са поставени ножовете за хранене. Винаги се слагат с острието в посока на чинията. Първите неща, които се учат в курсовете по Бизнес етикет и протокол са за подредба на масата, приборите и как се случват нещата при 5 степенно меню.
Пробвайте в панировката да разделите белтъците и жълтъците. Жълтълка да се ползва заедно с галетата/ брашното и най- отгоре да се овалват в белтък на сняг. Това помага да са стегнати и да не се разпадат.
Това е съвсем традиционна рецепта за приготвяне на пилешко месо от бут или гърди. Аз лично добавям и сметана и овкусявам с босилек и черен пипер. Бърза и лесна вечеря.
Става и със свинско месо.
Рецептата е от старата тетрадка на моята свекърва. Много ми харесаха още първият път, когато ги опитах на закуска. Децата също много ги обичат. Понякога им добавям по едно кубче шунка в средата и кашкавала не го настъргвам, а го режа на кубчета и върху всяка питка, върху шунката слагам кубче кашкавал и парченце масло. Стават с друг вкус.
Класическото тирамису е с Марсала и яйца. Поради факта, че не винаги има Марсала, а и яйцата не винаги са пресни съм го префасонирала- вместо Марсала с хубав ром или Бейлис, а яйцата не ги ползвам, а вместо това ползвам само сметана и маскарпоне. Винаги жъна успех с този десерт. Освен това заменям какаото с настърган на едро натурален шоколад.
Ябълките са по- твърди и няма да се получи същия ефект. Мога да дам друга рецепта с ябълки, но тогава се пекат заедно с тестото, в карамел и сладкиша се обръща. В този случай ябълките омекват и са вкусни.
Моите коментари