Кралимарковска гозба

Кралимарковска гозба

1

Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещения зехтин. След това го извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаните чушки и лук...

1

Стари Гозби с Киселец

Прегледай всички 12 избрани предложения за стари гозби с киселец в Готвач.бг.
Бърза гозба

Бърза гозба

 

В маслото се запържва нарязаният на ситно лук. Добавя се салам по избор, на ситни кубчета и парченцата свинско месо. Добавят се ситно...

Любимите гозби на мъжете

Любимите гозби на мъжете

 

Мъжете обичат гозби, в които има месо и това е категорично. Рядко ще срещнете мъж, който да е почитател само на зеленчукови ястия. С месни...

Чуждестранни гозби за Великденската Трапеза

Чуждестранни гозби за Великденската Трапеза

 

Традиционни за българската трапеза на Великден са салатите с яйца, козунаците, печеното агнешко бутче. Християните от различните страни...

Киселец

Киселец

 

съхранение на киселец Избирайте пресен киселец, който има хубав зелен цвят, без петна или следи за разваляне. Може да съхраните киселеца, както и...

Дядовата селска гозба

Дядовата селска гозба

 

Обелете доматите и в малко олио ги сложете да се пържат. Добавете нарязаните чесън, магданоз, посолете и разбъркайте. Щом течността се е почти...

Пролетна гозба от леща

Пролетна гозба от леща

 

В загрято олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Добавя се измитата и отцедена леща и нарязан на парченца морков. Заливаме с бульона...

Русенска гозба с телешко

Русенска гозба с телешко

 

да се сварят напълно. Накрая към ястието можем да добавим 2 филии хляб, натопени във вода. Тази гозба се вари до кашообразно състояние....

Гозба Трите лука

Гозба Трите лука

 

Лукът, чесънът и празът се задушават в растителна мазнина, като се разбъркват трикратно из запръжката. Добавят се лютеница/доматен сок и чаена...

Зимна пилешка гозба

Зимна пилешка гозба

 

За това готвене ще имате нужда от голям, дълбок тиган с дръжка, в който да можете да поберете пилето. Запържете леко пилешките парчета - да...

Вкусна гозба от патладжани

Вкусна гозба от патладжани

 

Нарязвате месото на малки парченца, измивате го и го задушавате в подсолена вода, докато започне да се къса. Обелвате патладжаните и ги...

Гозба с кайма

Гозба с кайма

 

пипер и чубрица. Задушавате ястието на тих огън за около 20 минути. Накрая слагате каймата и киселото мляко и оставяте да къкри, докато стане готово....