Кралимарковска гозба

Кралимарковска гозба

1

Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещения зехтин. След това го извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаните чушки и лук...

1

Стари Гозби с Киселец

Прегледай всички 12 избрани предложения за стари гозби с киселец в Готвач.бг.
Бърза гозба

Бърза гозба

 

В маслото се запържва нарязаният на ситно лук. Добавя се салам по избор, на ситни кубчета и парченцата свинско месо. Добавят се ситно...

Любимите гозби на мъжете

Любимите гозби на мъжете

 

Мъжете обичат гозби, в които има месо и това е категорично. Рядко ще срещнете мъж, който да е почитател само на зеленчукови ястия. С месни...

Чуждестранни гозби за Великденската Трапеза

Чуждестранни гозби за Великденската Трапеза

 

Традиционни за българската трапеза на Великден са салатите с яйца, козунаците, печеното агнешко бутче. Християните от различните страни...

Киселец

Киселец

 

съхранение на киселец Избирайте пресен киселец, който има хубав зелен цвят, без петна или следи за разваляне. Може да съхраните киселеца, както и...

Дядовата селска гозба

Дядовата селска гозба

8 

Обелете доматите и в малко олио ги сложете да се пържат. Добавете нарязаните чесън, магданоз, посолете и разбъркайте. Щом течността се е почти...

Пролетна гозба от леща

Пролетна гозба от леща

 

В загрято олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Добавя се измитата и отцедена леща и нарязан на парченца морков. Заливаме с бульона...

Русенска гозба с телешко

Русенска гозба с телешко

 

да се сварят напълно. Накрая към ястието можем да добавим 2 филии хляб, натопени във вода. Тази гозба се вари до кашообразно състояние....

Гозба Трите лука

Гозба Трите лука

 

Лукът, чесънът и празът се задушават в растителна мазнина, като се разбъркват трикратно из запръжката. Добавят се лютеница/доматен сок и чаена...

Домашна гозба с кюфтенца

Домашна гозба с кюфтенца

 

Направете сместа за кюфтенцата, като в купа сложите мляното месо и подправките. Нарежете лука на дребно и измийте ориза. Сложете ги в купата и...

Вкусна патешка гозба

Вкусна патешка гозба

 

Патешкото месо измиваме добре, заливаме с вода и оставяме да се свари, като в началото на варенето обираме образувалата се пяна. Свареното месо...

Пилешка гозба на тиган

Пилешка гозба на тиган

 

Пилешкото месо се залива с вода в тенджера, посолява се и варим до готовност. Картофите се обелват, нарязват и също се варят и отцеждат...