Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Китайска туршияСлед това китайската туршия е готова. Съхранява се задължително в хладилник....
Ловджийска туршияИзмийте, подсушете и изтърбушете чушките. Почистете отстаналите зеленчуци, накълцайте зелето и нарежете доматите и морковите едро.
Смесете всички...
2
Зелена туршия
Опечете чушките и ги обелете. Почистете ги от дръжките и семките и ги прекарайте през машинка за мелене на месо. Зелените домати се запичат за кратко...
Дърпана туршия
Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги посолете...
Шарена туршияПосипват се със солта и захарта. Добавят се дафиновите листа, бахара и черния пипер. Заливат се с олиото и оцета....
3
Слънчева туршияОставяме туршията на слънчево място от 7 до 10 дни, като през това време обръщаме бурканите 2-3 пъти....
3
Туршия чушки
Туршията се разклаща ежедневно в продължение на една седмица, след което е готова за консумация....
Дунавска туршия
От оцета, захарта, солта и олиото приготвяме марината. Слагаме маринатата на котлона. След като заври заливаме с нея зеленчуците....
Водна туршия
Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място....
Пъстра туршия
Всички зеленчуци предварително се почистват и нарязват на парчета, колелца. Карфиолът се раздробява на розички.
За един компотен буркан пропорцията...
Сливенска туршия
Към сместа от вода и оцет се прибавят захарта и солта. Течността се сварява и се оставя да изстине, след което с нея се залива туршията....
Царска туршияВсички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа....
4
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
52
44
33
21
10
Дай твоята оценка: