Соев Сос

Соевият сос е мощен антиоксидант

Соевият сос и най-вече тъмният соев сос, който е много популярен в страните на Източна и Югоизточна Азия, е способен да окаже по-ефективно противодействие на човешките клетки от червеното вино и витамин С.

Твърдението се основава на данните от работата на група изследователи от Сингапур.

Те стигнали до извода, че сосът, получен чрез ферментация на соята, съдържа вещества, които 10 пъти по-активно от червеното вино и 150 пъти по-активно от витамин С забавят процесите на окисление на клетките на човека.

Червеното вино, плодовете и зеленчуците съдържат елементи, способни да противостоят на така наречените свободни радикали. Това вероятно всеки човек знае, че са нестабилни атоми, които рушат човешката клетка.

Именно със свободните радикали специалистите свързват процеса на стареене и възникването на различни тежки заболявания.

Изследователите обаче са установили, че наред с антиокислителните си свойства соевият сос значително подобрява кръвообръщението и забавя развитието на сърдечно-съдови и други заболявания.

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати