Кокосово мляко
Хранителни Продукти

Кокосово мляко

0

Кокосовото мляко е екзотичен продукт, получаван от месестата част на добре узрелите кокосови орехи. Не бива да бърка с кокосовата вода във вътрешността на ореха

1

Продукти

Списък на готварските продукти, техният произход и употреба. Научете кой продукт за какво е полезен и в какви рецепти се използва.
Продукти - ГлювайнВидове Алкохол

Глювайн

06.12.20160

Наименованието глювайн идва от немски език – gluhende Wein, и в буквален превод означава пламтящо вино. Някъде може да се срещне под наименованието глюквайн или глинтвайн. Рецептите за глювайн са безброй и с тях може дори да прогоните настинката

Продукти - Жасминов ОризБобови и Зърнени

Жасминов Ориз

28.09.20160

Жасминовият ориз има приятен флорален аромат, а в сготвен вид придобива мека и лепкава структура. Много хора биха объркали жасминовия ориз с басмати ориза. Някои хора сравняват аромата на жасминовия ориз с този на цветя.

Продукти - Натриев бензоатКонсерванти и Е-та

Натриев бензоат

15.12.20151

Въпреки че производителите на храни разчитат доста на натриевия бензоат, учените разкриват и неговите отрицателни черти. Е211 се свързва не само с алергични реакции, но и с ракови заболявания.

Продукти - Свинска масХранителни Продукти

Свинска мас

18.09.20155

Свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Свинската мас действа благотворно още при напукани пети и лакти, стрии, целулит, порязвания.

Продукти - РозеСортове Вина

Розе

07.09.20152

Розе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Характеристики на Розе. Поднасяне на Розе

Продукти - КампариВидове Алкохол

Кампари

04.09.20150

Кампари (Campari) е световноизвестен горчив италиански ликьор, чиято история започват през далечната 1860 година. Кампари се произвежда чрез смесване на ароматни растения и горчиви билки, плодове, вода и алкохол.

Продукти - Пшенични трициЯдки и Семена

Пшенични трици

31.08.20151

Пшеничните трици са истински извор на полезни вещества и витамини. Причината е, че именно в тях се състои по-голямата част от ценните съставки на пшеницата.

Продукти - Зелен лукЗеленчуци

Зелен лук

27.08.20151

Зеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит

Продукти - Синапено маслоХранителни Продукти

Синапено масло

27.08.20150

Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията, но в същото време притежава широк спектър от полезни свойства.

Продукти - ТамарилоПлодове

Тамарило

27.08.20150

Тамарило не притежава характерния вкус за плод – може да е сладък и сочен, но се усещат леки пушено-солени нотки, които не винаги пасват на вкуса на всеки. В 100 г тамарило има само 40 калории и малко мазнини

Продукти - Сусамово маслоХранителни Продукти

Сусамово масло

26.08.20150

Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят