петък, 22 май
Декстроза
Хранителни Добавки

Декстроза

0

Декстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.

1

Витамини, Минерали и Аминокиселини

Преглед на всички витамини, минерали, аминокиселини, хранителни добавки и хормони.
Витамини, Минерали и Аминокиселини - ЛактозаХранителни Добавки

Лактоза

03.04.20150

Лактозата /Lactose/ е дизахарид, който е изграден от две молекули на монозахаридите β-D-галактоза и β-D-глюкоза. Загубата на лактaза е нормално явление при голяма част от населението, но то води до така наречената лактозна непоносимост

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ЦистинАминокиселини

Цистин

16.03.20150

Цистинът представлява сяросъдържаща аминокиселина, която е отговорна за здравината на съединителната тъкан, кожата, косата и нотките. Допълнителният прием на цистин може да има нежелани последици за хората, които страдат от диабет.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Никотинова киселинаВитамини

Никотинова киселина

04.03.20150

Сред месните продукти източник на никотинова киселина са черният дроб, бялото птиче месо, еленското, бъбреците и др. Никотиновата киселина или Витамин B3/ниацин се набавя от риба и морски дарове. Дневната доза никотинова киселина за възрастни е на 13-19 м

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Аскорбинова киселинаВитамини

Аскорбинова киселина

04.03.20150

Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Аскорбинова киселина в естествен вид се съдържа в много продукти като цитрусови плодове. Аскорбиновата киселина не се натрупва в организма

Витамини, Минерали и Аминокиселини - СилицийМинерали

Силиций

17.02.20151

Силицият е вторият най-често срещан елемент на планетата след кислорода. Силиций е изключително важен за организма минерал, който присъства в човешкото тяло основно под формата на силанат и силициева киселина. Източници на силиций са на силицй са цвекло,

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ФлуорМинерали

Флуор

16.02.20150

Флуорът е микроелемент, който е тясно свързан със здравето на зъбите и костите. Флуорът влияе върху дентина и емайла на зъбите и се смята, че в правилно определени дози, притежава голямо значение за предотвратяване на кариесите. Няколко са основните източ

Витамини, Минерали и Аминокиселини - РесвератролХранителни Добавки

Ресвератрол

10.02.20150

Ресвератролът е полифенол, естествено химично съединение, съдържащо се в гроздето, червеното вино и други напитки и храни. Най-добрите естествени източници на ресвератрол са червеното грозде и червено вино, фъстъци. Ресвератролът е в основата на опитите н

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Натриев нитритХранителни Добавки

Натриев нитрит

10.02.20150

Натриевият нитрит се използва за да се избегне развалянето на месото и рибата. Натриев нитрит предотвратява развитие и растеж на Clostridium botulinum. Натриев нитрит има канцерогенен ефект

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ГлюкозаминХранителни Добавки

Глюкозамин

10.02.20150

Глюкозаминът е комплекс от захар и аминокиселини, влизащи в директния синтез на вещества, познати като глюкозаминогликани. Глюкозаминът притежава силно изразен алергенен ефект. Най-високите концентрации на глюкозамин са в някои морски дарове

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ГлутатионАминокиселини

Глутатион

09.02.20150

Глутатионът е вид протеин, който човешкото тяло синтезира от три аминокиселини – цистеин, глицин и глутаминова киселина. Глутатионът обезврежда директно реактивните форми на кислорода, добре познати като свободни радикали. Аспержите са най-добрият източни

  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят