събота, 31 януари
Капсаицин
Хранителни Добавки

Капсаицин

0

Капсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.

1

Витамини, Минерали и Аминокиселини

Преглед на всички витамини, минерали, аминокиселини, хранителни добавки и хормони.
Витамини, Минерали и Аминокиселини - СеротонинХормони

Серотонин

06.01.20150

Серотонинът представлява моноаминен невротрансмитер, синтезиращ се в мозъка и стомашно-чревния тракт. Серотонин играе много важна роля в регулирането на процесите на съня, сърдечния ритъм и дишането. Мъже в депресия имат ниски нива на серотонин

Витамини, Минерали и Аминокиселини - НатрийМинерали

Натрий

19.03.20141

Елементът натрий има огромно значение и за регулирането на кръвния обем и кръвното налягане. Действието на натрий се изразява в регулацията на работата на нервите и мускулите.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - КобалтМинерали

Кобалт

19.03.20140

Кобалт (Co) e важен микроелемент, който е свързан главно кръвообразуването в организма. Доста са ползите от кобалт за човешкия организъм. Храни с кобалт.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ЖелязоМинерали

Желязо

19.03.20141

Желязото е от жизненоважно за здравето. Хранителното желязо се извлича от хемоглобина миоглобин. Дефицит и липса на желязо. Източници на желязо и ползи.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - КалцийМинерали

Калций

19.03.20147

Храни богати на калций, дефицит и предозиране с калций. Елементът калций играе роля в много дейности, свързани с костите, включително и съсирване на кръвта, проводни нерви, мускулна контракция.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Витамин B12Витамини

Витамин B12

19.03.20140

Витамин В12 е един от най-спорните членове на семейството на В-комплекс витамините. Функции и дефицит на витамин B12. Източници на витамин B12.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Фолиева киселинаВитамини

Фолиева киселина

19.03.20140

Фолиевата киселина, наричана още фолат е известна с голямото си значение при бременност. Фолатите предпазват от развитието на остеопороза. Фолиева киселина има най-вече в черния дроб.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Витамин B-комплексВитамини

Витамин B-комплекс

19.03.20140

Информация за витамин B комплекс. За какво е полезен витамин B комплекс и кои витамини влизат в него. Дефицит на витамин B комплекс. Витамин B комплекс е незаменима съставка в нашия живот.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - Витамин ЕВитамини

Витамин Е

19.03.20140

Ниските нива на витамин Е са свързани с проблеми на храносмилателната система, когато хранителните вещества се абсорбират слабо от храносмилателния тракт. Дефицит на Витамин Е.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ХромМинерали

Хром

19.03.20142

Хромът е сред минералите, които играят голяма роля в превенцията и лечението на акне, глаукома, високи нива на холестерол и др. Функции на хрома. Хромов дефицит. Източници и храни на хром.

  • Още от Готвач.бг

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Какво другите търсят