събота, 28 май
Витамин U
Витамини

Витамин U

1

Според учените витамин U несправедливо тъне в безизвестност, имайки предвид неговите многобройни ползи при борбата с най-различни оплаквания. Витамин U се смята за силен враг на язвата на стомаха.

1

Витамини, Минерали и Аминокиселини

Преглед на всички витамини, минерали, аминокиселини, хранителни добавки и хормони.
Витамини, Минерали и Аминокиселини - Витамин B12Витамини

Витамин B12

27.09.20151

Витамин В12 е един от най-спорните членове на семейството на В-комплекс витамините. Функции и дефицит на витамин B12. Източници на витамин B12.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - КреатининХранителни Добавки

Креатинин

08.09.20150

Креатининът представлява отпадъчен химикал, който се образува в процесите в мускулния метаболизъм. Креатининът се получава от креатин. Изследване на креатинин.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - АндрогенХормони

Андроген

31.08.20150

Андрогенът е хормон, който се отделя от надбъбречната жлеза и стимулира действието на мъжките полови органи. Освен добре познатият тестостерон, андрогените биват няколко вида. Андрогените контролират и стимулират признаците на мъжественост.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - КортизолХормони

Кортизол

26.07.20150

Кортизолът представлява хормон, който се произвежда от холестерола и принадлежи към групата на глюкокортикоидите. Когато кортизолът е в нормални нива, той носи само ползи за организма.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ХлорофилВитамини

Хлорофил

24.07.20150

За първи път хлофорилът започва да се използва с медицинска цел в средата на изминалия век. Хлофорилът изпълнява две много важни функции – подобрява кръвообращението и повишава хемоглобина.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ГрелинХормони

Грелин

22.07.20150

Лептинът и грелинът са хормоните, които играят важната роля в регулацията на прием на храна. Учените смятат, че ще успеят да разберат как се потиска производството на грелин и така хората на диета да се отърват от непосилните мисли за нещо за хапване.

Витамини, Минерали и Аминокиселини - БиофлавоноидиВитамини

Биофлавоноиди

22.07.20150

Биофлавоноидите предпазват от тромбоза, язва, подобряват еластичността на кръвоносните съдове, което е своеобразна профилактика срещу инсулт. Биофлавоноидите са изкючително важни за здравето и имунната система

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ПробиотициВитамини

Пробиотици

21.07.20150

Пробиотиците са клас добри бактерии, които подпомагат храносмилателните процеси, подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс. Основните симптоми при недостиг на пробиотици в тялото се изразяват в храносмилателни проблеми

Витамини, Минерали и Аминокиселини - СоматотропинХормони

Соматотропин

21.07.20150

Соматотропинът представлява хормон на растежа, който е основен участник и регулатор на растежа на тялото и метаболизма. Дефицитът или излишъкът на соматотропин води до болестни състояния. Соматотропинът може да се приема под формата на спортна добавка

Витамини, Минерали и Аминокиселини - КверцетинВитамини

Кверцетин

20.07.20150

Кверцетинът принадлежи към огромна група хранителни вещества, които са известни под общото наименование биофлавоноиди, притежаващи мощни антиоксидантни свойства. Най-добрите източници на кверцетин са ябълки, ягоди, череши, кайсии, лук

Витамини, Минерали и Аминокиселини - ДекстрозаХранителни Добавки

Декстроза

19.04.20150

Декстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.

Избрани

Популярни от Категорията

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят