Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манатарки в маслоМанатарките се запържват до леко златисто, след което към тях се добавя водата и се оставя да изври.
Солта към манатарките в масло се добавят последно на вкус....
26 Юли
Манатарки с оризПочистете добре манатарките и ги нарежете на филийки. Оризът измийте и отцедете.
Загрейте 3 с.л. масло в дълбок тиган и запържете ситно накълцания праз, а след него и манатарките....
28 Март
5
Манатарки в сметанаПържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари.
Чесънът се изхвърля и се добавят магданоз и сметана. Държи се на слаб огън около...
02 Януари
Манатарки в маслоГъбите се измиват добре и се почистват.
Нарязват се на филийки и се задушават в сгорещено масло.
Поръсват се с листенца магданоз, сол и черен пипер.
Полученото кулинарно произведение може да се поднесе като гарнитура...
13 Окт.
Манатарки с маслоКъм всяка порция с манатарки се прибавя по 1 резен от лимон. Опитайте тези Манатарки с масло - ще си оближете пръстите!...
08 Дек.
Манатарки по италианскиПочистваме гъбите и ги сваряваме за 15-20 минути с подсолена вода, отцеждаме ги и ги задушаваме в маслото.
В тенджера сгорещяваме олиото, прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните гъби, сол, черен пипер и наситнения магданоз...
18 Април
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Стерилизирани Манатарки в БурканиГъбите измиваме и накисваме във вода за един час.
В подсолена вода сваряваме за около половин час.
Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.
Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби....
06 Април
Мариновани манатарки в бурканиРазпределете манатарките в буркани и ги залейте с прецедената марината. Затворете с капачки бурканите и стерилизирайте за 70 минути....
20 Юни
5
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Манатарки с грах по пиемонтскиМаслото се загрява и в него се задушават почистените и нарязани гъби.
Добавя се отцеденият грах, поръсва се със сол и се похлупва с капак.
Когато зеленчуците са готови, се добавя нарязаният на ситно лук, всичко се...
01 Април
Фасул с манатарки в гювечФасул с манатарки в гювеч е вкусно постно предложение. Ако обичате да приготвяте постен бобец, ще ви допадне и този вариант....
08 Февр.
Пържоли с манатарки в гювечЩом пържолите с манатарки в гювеч станат готови, изключете фурната, но оставете гювеча да си обере топлото за около 25 мин....
14 Дек.
Mъфини с манатарки и шункаНай-вкусни са топли с малко заквасена сметана, но може да консумирате и студени мъфини с манатарки и шунка....
09 Юли