Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Салата БордоСалата Бордо
20 Февр.
Цвеклото се сварява, обелва се и се нарязва. Поставя се върху листата от маруля, а около него се подреждат маслините. Поръсва се с натрoшените орехи и се полива с дресинга. От тестото за пица се изпичат 3-4 кръгли...
БордоБордо
16 Февр.
Производство на Бордо Производството на Бордо не е никак лека задача....
ВиноВино
23 Август
“Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света”. Тази мисъл на Луи Пастьор ни кара да се запитаме дали е възможно човек напълно да разбере и опознае характера на виното или тази божествена напитка...
Празнична погача с двоен бордюрПразнична погача с двоен бордюр
16 Дек.
3
Празничната погача с двоен бордюр е готова....
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Хърватски бордет с хек и скумрияХърватски бордет с хек и скумрия
16 Юни
На края поръсете с магданоз хърватския бордет с хек и скумрия....
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Готовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето. Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Вместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание. След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет. Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
Шипково виноШипково вино
16 Ноем.
Шипковото вино е готово....
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Греяно виноГреяно вино
15 Дек.
Червеното вино се загрява със захарта, канелата, кората на лимона и лимоновия сок. Прецежда се и се сервира с резен лимон....
Топло виноТопло вино
05 Януари
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията...
Ягодово виноЯгодово вино
25 Юни
Отгоре доливаме двата вида вино и прибираме за 1 нощ в хладилник. Поднасяме във високи чаши с много лед. Наздраве!...
Дюлево виноДюлево вино
11 Февр.
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....