Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна бозаГотовата домашна боза разсипете в стъклени бутилки и я съхранявайте в хладилник.
С 1 ч.ч. от тази боза може да си приготвите отново тази чудна напитка, като я използвате за закваска....
10 Юни
19
Как се прави домашна боза?Изстиналата вече домашна боза наливаме в стъклени бутилки и слагаме в хладилника.
Напоследък все повече хора добавят към бозата какао, по този начин цветът и вкусът на бозата се променят....
07 Май
1
Боза от пшеницаБрашното се препича много добре в подходящ съд. Като изстине, се разбива с 1 литър вода.
В друг съд завира останалата вода със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя брашняната смес. Ври 10 мин.
Като изстине се...
05 Юли
1
Сладкиш с бозаЯйцата се разбиват добре със захарта, добавя се бозата. Разбърква се добре с миксера.
Бакпулверът се пресява с брашното и се добавя към сместа. Накрая се добавя сладкото и се разбърква с лъжица.
В тава, намазана с олио...
16 Окт.
Боза с брашно от просоЗа закваска на бозата може да купите боза (важно да е изстинска със захар, ако е със подсладител, няма да стане) или да си направите домашна квас - 1 ч.ч. вода, 1 л. захар и 2 с.л. брашно от просо се разбъркват хубаво и така...
01 Февр.
Наистина ли гърдите растат от боза и хмел?Как да увеличим гърдите само с упражнения?
Пищните гърди са гордост за всяка жена и обект на възхищение от страна на силния пол. Но и на завист от страна на останалите дами, които не са надарени с огромен бюст.
Може...
26 Дек.
4
Домашна пускаНа другия ден започваме да пълним домашната пуска. Тя се накисва във вода, за да омекне. За пълненето използваме машинка за месо.
Важно е при пълненето да не остава празно място и въздух....
06 Януари
3
Домашна моцарелаПоследната стъпка в направата на домашна моцарела е да натопите сиренето в много студена вода, за да се стабилизира, след което може да го поднесете.
Съвет: Ползвайте ръкавици, защото суроватката е доста гореща!...
05 Юли
Домашна саралияОт всички продукти замесвате тесто, което оставяте да втаса около половин час. Разделяте тестото на топчета с големина на ябълка.
Плънката разбърквате много добре, всяко топче разточвате на тънка кора, която намазваме...
13 Януари
Домашна гранолаСлагаме хартия за печене в тавичка и пускаме фурната да загрява на 170°С.
Изсипваме всички съставки в голяма купа, като оставяме малините на страна.
С дървена лъжица смесваме всичко добре, докато се образува сравнително...
05 Август
Домашна мусакаНарязваме лука на дребно и го запържваме в тиган с олиото. Добавяме нарязаните морков и домат и поръсваме с червения пипер.
Прибавяме каймата с малко вода и разбъркваме много добре, докато каймата стане на дребни парченца...
22 Дек.
6
Домашна мастикаВ голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо състояние, се загрява на водна баня/. След това се добавят към 3 литра...
09 Окт.
6
Домашна баклаваОрехите трябва да са счукани. Смесват се заедно със захарта и канелата. Половината от корите се разстилат в намазнена тава като всяка една от тях се маже с разтопено масло.
Поръсват се със сместа от орехи. Добавят се...
13 Януари
2
Домашна цитронадаПочистете лимоните много внимателно, изстискайте ги и приберете получения сок в хладилника. Корите им ги смелете с кухненски робот или месомелачка, залейте с 1 л вода и приберете за 24 в хладилник.
На следващия ден отцедете...
18 Септ.
1
Домашна лютеницаПочистете чушките и ги бланширайте за 3 минути във вряла вода. Веднага след това ги охладете със студена вода и ги смелете на месомелачка.
Настържете доматите на едро ренде. Сварете картофите, обелете и също ги смелете...
28 Септ.
Домашна плескавицаСмиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер.
Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата.
Омесваме добре сместа и оставяме на студено да почива за 3-4 часа.
Оформяме...
09 Ноем.
4
Домашна МоцарелаУсловията за домашно приготвената моцарела са млякото да бъде пълномаслено и непастьоризирано. Най-добре е, ако си закупите домашно мляко....
16 Април
Домашна портокаладаИзстискайте сока от портокалите и към него прибавете кафявата захар и бъркайте докато се разтопи.
Добавете газираната вода и листенцата мента.
Вашата свежа портокалада е готова за консумация :)...
28 Февр.
Домашна вишновкаЗа приготвянето на ликьор никога не използвайте ракия. Тя има характерен за нея плодов специфичен аромат, наситен вкус и неподходящ за смесване с други аромати.
По желание се прибавят подправки като листа от индрише,...
21 Февр.
4
Домашна питаРазтваряме маята в прясното мляко /или водата/, докато стане на каша.
Изсипвам брашното, правим кладенче, в което слагаме солта, олиото, яйцата и готовата мая. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса 2 часа.
Намазваме...
24 Януари
Домашна пикантинаДоматите се измиват, обелват и смилат. Морковите се измиват обелват и смилат.
Пиперките се изчистват от семките и се смилат. Лукът се изчиства и се нарязва на дребно.
Доматите, чушките, морковите, лукът и солта се смесват...
23 Август
Домашна скрежинаЯгодите се почистват и измиват, а лимонът се изстисква, ще използваме само сока.
В блендер или пасатор сипваме ягодите, захарта и лимоновия сок, смиламе/пасираме хубаво и изсипваме получилата се смес в малка тавичка,...
14 Май
14
Домашна пърженицаОбелете домата и го настържете на ренде, добавете го в тигана, сложете капак и задушавайте до изпаряване на течността....
14 Юни
2