Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Домашна бозаДомашна боза
10 Юни
19
Готовата домашна боза разсипете в стъклени бутилки и я съхранявайте в хладилник. С 1 ч.ч. от тази боза може да си приготвите отново тази чудна напитка, като я използвате за закваска....
Как се прави домашна боза?Как се прави домашна боза?
07 Май
1
Изстиналата вече домашна боза наливаме в стъклени бутилки и слагаме в хладилника. Напоследък все повече хора добавят към бозата какао, по този начин цветът и вкусът на бозата се променят....
Боза от пшеницаБоза от пшеница
05 Юли
1
Брашното се препича много добре в подходящ съд. Като изстине, се разбива с 1 литър вода. В друг съд завира останалата вода със захарта. При непрекъснато бъркане се добавя брашняната смес. Ври 10 мин. Като изстине се...
Сладкиш с бозаСладкиш с боза
16 Окт.
Яйцата се разбиват добре със захарта, добавя се бозата. Разбърква се добре с миксера. Бакпулверът се пресява с брашното и се добавя към сместа. Накрая се добавя сладкото и се разбърква с лъжица. В тава, намазана с олио...
Боза с брашно от просоБоза с брашно от просо
01 Февр.
За закваска на бозата може да купите боза (важно да е изстинска със захар, ако е със подсладител, няма да стане) или да си направите домашна квас - 1 ч.ч. вода, 1 л. захар и 2 с.л. брашно от просо се разбъркват хубаво и така...
Наистина ли гърдите растат от боза и хмел?Наистина ли гърдите растат от боза и хмел?
26 Дек.
4
Как да увеличим гърдите само с упражнения? Пищните гърди са гордост за всяка жена и обект на възхищение от страна на силния пол. Но и на завист от страна на останалите дами, които не са надарени с огромен бюст. Може...
Домашна пускаДомашна пуска
06 Януари
3
На другия ден започваме да пълним домашната пуска. Тя се накисва във вода, за да омекне. За пълненето използваме машинка за месо. Важно е при пълненето да не остава празно място и въздух....
Домашна моцарелаДомашна моцарела
05 Юли
Последната стъпка в направата на домашна моцарела е да натопите сиренето в много студена вода, за да се стабилизира, след което може да го поднесете. Съвет: Ползвайте ръкавици, защото суроватката е доста гореща!...
Домашна АджикаДомашна Аджика
01 Май
Домашната Аджика е много вкусна....
Домашна саралияДомашна саралия
13 Януари
От всички продукти замесвате тесто, което оставяте да втаса около половин час. Разделяте тестото на топчета с големина на ябълка. Плънката разбърквате много добре, всяко топче разточвате на тънка кора, която намазваме...
Домашна гранолаДомашна гранола
05 Август
Слагаме хартия за печене в тавичка и пускаме фурната да загрява на 170°С. Изсипваме всички съставки в голяма купа, като оставяме малините на страна. С дървена лъжица смесваме всичко добре, докато се образува сравнително...
Домашна мусакаДомашна мусака
22 Дек.
6
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в тиган с олиото. Добавяме нарязаните морков и домат и поръсваме с червения пипер. Прибавяме каймата с малко вода и разбъркваме много добре, докато каймата стане на дребни парченца...
Домашна мастикаДомашна мастика
09 Окт.
6
В голяма емайлирана кофа се слагат спиртът, анетолът и сакъзът. Докато се добавят продуктите, трябва да се бърка непрестанно /Ако атенолът е в твърдо състояние, се загрява на водна баня/. След това се добавят към 3 литра...
Домашна баклаваДомашна баклава
13 Януари
2
Орехите трябва да са счукани. Смесват се заедно със захарта и канелата. Половината от корите се разстилат в намазнена тава като всяка една от тях се маже с разтопено масло. Поръсват се със сместа от орехи. Добавят се...
Домашна цитронадаДомашна цитронада
18 Септ.
1
Почистете лимоните много внимателно, изстискайте ги и приберете получения сок в хладилника. Корите им ги смелете с кухненски робот или месомелачка, залейте с 1 л вода и приберете за 24 в хладилник. На следващия ден отцедете...
Домашна лютеницаДомашна лютеница
28 Септ.
Почистете чушките и ги бланширайте за 3 минути във вряла вода. Веднага след това ги охладете със студена вода и ги смелете на месомелачка. Настържете доматите на едро ренде. Сварете картофите, обелете и също ги смелете...
Домашна плескавицаДомашна плескавица
09 Ноем.
4
Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата. Омесваме добре сместа и оставяме на студено да почива за 3-4 часа. Оформяме...
Домашна траханаДомашна трахана
13 Януари
Домашната трахана е готова....
Домашна МоцарелаДомашна Моцарела
16 Април
Условията за домашно приготвената моцарела са млякото да бъде пълномаслено и непастьоризирано. Най-добре е, ако си закупите домашно мляко....
Домашна портокаладаДомашна портокалада
28 Февр.
Изстискайте сока от портокалите и към него прибавете кафявата захар и бъркайте докато се разтопи. Добавете газираната вода и листенцата мента. Вашата свежа портокалада е готова за консумация :)...
Домашна вишновкаДомашна вишновка
21 Февр.
4
За приготвянето на ликьор никога не използвайте ракия. Тя има характерен за нея плодов специфичен аромат, наситен вкус и неподходящ за смесване с други аромати. По желание се прибавят подправки като листа от индрише,...
Домашна питаДомашна пита
24 Януари
Разтваряме маята в прясното мляко /или водата/, докато стане на каша. Изсипвам брашното, правим кладенче, в което слагаме солта, олиото, яйцата и готовата мая. Замесваме меко тесто. Оставяме да втаса 2 часа. Намазваме...
Домашна пикантинаДомашна пикантина
23 Август
Доматите се измиват, обелват и смилат. Морковите се измиват обелват и смилат. Пиперките се изчистват от семките и се смилат. Лукът се изчиства и се нарязва на дребно. Доматите, чушките, морковите, лукът и солта се смесват...
Домашна скрежинаДомашна скрежина
14 Май
14
Ягодите се почистват и измиват, а лимонът се изстисква, ще използваме само сока. В блендер или пасатор сипваме ягодите, захарта и лимоновия сок, смиламе/пасираме хубаво и изсипваме получилата се смес в малка тавичка,...
Домашна пърженицаДомашна пърженица
14 Юни
2
Обелете домата и го настържете на ренде, добавете го в тигана, сложете капак и задушавайте до изпаряване на течността....