Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лазаня с домашни кориВ голям тиган с олио, колкото да покрие дъното, запържвате лука и моркова (ситно нарязани). След това добавяте каймата и пържете, докато стане на трохи. Когато това стане, добавяте доматите и подправките. Оставяте да покъкри...
21 Февр.
2
Домашни кори за лазаняОт продуктите си замесвате твърдо тесто, като първо разбивате яйцата със солта и после постепенно добавяте брашното.
Разделяте на 2 топки за по-лесно разточване. Корите трябва да са тънки.
Нарязвате според вкуса ви...
21 Февр.
Лучник с домашни кориМаята се разваря в 75 л вода и захарта. Оставя се встрани. Пресяваме брашното няколко пъти в купа. Правим кладенче и изсипваме в него сместа с маята.
Добавяме още малко вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме тестото...
04 Февр.
Тиквеник с домашни кориРазбиваме яйцето, слагаме масло, сол, захар, оцет. Правим кладенче в брашното и си изсипваме всички продукти плюс водата.
Замесваме тесто върху набрашнен плот. Точим кори.
След като сме разточили корите върху набрашнен...
26 Май
Кремпита с домашни кориНай-добре е кремпитата с домашни кори да престои 1 нощ, за да стегне хубаво и да се съедини всичко....
14 Дек.
Домашни кори за баклаваПресейте брашното, изсипете го в подходящ съд и направете в средата му кладенче. Смесете маята с леко затопленото прясно мляко и оставете на топло за около 10 минути.
Изсипете млякото с маята в кладенчето. Добавете сметаната...
16 Окт.
Домашни кори за лазаняГотовите домашни кори за лазаня разрежете на правоъгълни листи и оставете да изсъхне добре.
Използвайте за направата на традиционна лазаня....
14 Февр.
Шрудел с домашни кориОбелете ябълките и ги настържете. Прибавете сухара, орехите, ванилията, захарта и разбъркайте. Заместе твърдо тесто от брашното, олиото, малко сол и хладка вода.
Омесете го добре, намажете с олио и го покрийте. Оставете...
11 Септ.
Ароматна лазаня с домашни кориИзточник: Стояна Чанова от Кулинарна мрежа
Ароматната лазаня с домашни кори е много вкусна....
13 Дек.
Пухкава баница с домашни кориОт брашното, водата и солта омесваме тесто, от което разточваме 7 или 9 кори.
Запичаме ги леко без мазнина от двете страни - без най-долната и най-горната кора.
Нареждаме една върху друга в тава, като ръсим помежду...
15 Април
Сочен тиквеник с домашни кориПресяваме брашното. Правим кладенче по средата и добавяме солта, щипка захар, чаша олио, оцета и хладката вода за замесване на меко, еластично тесто.
Разделяме го на равни топки, които обилно поръсваме с брашно. Всяка...
23 Дек.
Наложена баница с домашни кориГотовата наложена баница с домашни кори покрийте с кърпа за 10 минути.
Източник: Ралица Николаева...
13 Януари
Приготвяне на домашни точени кориБаницата направена с домашни кори изобщо не би могла да се сравнява с останалите, същото се отнася и за тиквеника....
23 Януари
3
Баница с домашни кори на сачИзползваме дебели домашни кори на сач. Върху кората напръскваме сирене и я надипляме като хармоника. Слагаме я в единия край на тавата.
До нея нареждаме другата и така докато свършат корите....
25 Февр.
Новогодишна баклава саралия с домашни кориОт продуктите за тестото омесете меко и еластично тесто. Разделете го на 10 равни по големина части оформени на топчета, завийте ги с чиста кърпа за не по-малко от 30 минути.
През това време в метален съд разтопете маслото...
30 Дек.
1
Сладка вита баница с домашни кориОт посочените продукти замесвате средно меко тесто, оставете го за 1 час на топло да втаса.
В сладкото слагате 2 ванилии и 4 с.л. олио, всичко разбърквате много хубаво. Готовото тесто разделяте на 5, оформят се топки,...
16 Окт.
Лазаня с домашни кори и БешамелНастъргваме кашкавал и печем лазанята с домашни кори и Бешамел на 180 градуса за около 40 мин....
26 Март
Баница с домашни кори и ябълкиЗа корите:
Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути.
Тестото...
27 Януари
Лазаня с домашни кори и извараВ намазана с мазнина тава се реди ред от корите, залива се с предварително пасираните домати, подправени със сол, черен пипер и зехтин.
Нареждат се патладжаните....
10 Февр.
Домашни наполеонки с кориВсеки лист бутер тесто се слага да се пече самостоятелно в предварително загряна умерена фурна за около 20 минути, докато хубаво се надигне. Така изпечените два листа се охлаждат и всеки се разделя на 2 част с помощта на...
26 Март
1