Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Катми на сачКатми на сач
21 Май
Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......
Пухкави катми на сачПухкави катми на сач
30 Дек.
Печете вкусните катми и от двете страни. Поднесете ги с различни сирена, колбаси или сладка. Пухкавите катми на сач са страхотна идея за закуска....
Ретро катми на сачРетро катми на сач
11 Февр.
Получава се рядко палачинково тесто, достатъчно за 10 броя катми. С черпак изливаме от тестото върху сача, който предварително е поставен на огъня и е намазан с кухненска салфетка, потопена в олио....
Биди (катми) на сачБиди (катми) на сач
08 Юни
2
Продължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене....
Селски дебели катми на сачСелски дебели катми на сач
30 Април
Катмите се пекат на сач, на среден огън. Когато се загрее сачът, се намазва с олио (през 2-3 катми се намазва отново), сипва се от сместа в сача, като се пекат от двете страни....
Катми с газирана вода на сачКатми с газирана вода на сач
18 Януари
2
Получава се голяма доза - приблизително 35 бр. средни катми....
Катми с кисело мляко на сачКатми с кисело мляко на сач
12 Септ.
Постепенно прибавете брашното, бъркайки енергично до получаването на хубава гладка смес. Нагорещете намасления сач и сипвайте с черпак от сместа. Печете катмите от всички страни....
Как да си приготвим катми на сачКак да си приготвим катми на сач
14 Март
2
Когато извадите изпечената катма, намажете с масло и от другата страна. Това в общи линии е най-основното и важното за приготвянето на вкусни и меки катми на сач....
Вкусните катми на бабаВкусните катми на баба
04 Януари
2
Всяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка. За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце....
Домашни катми на тиганДомашни катми на тиган
06 Февр.
3
Оставяме сместа да отлежи поне 30 минути, след което изпичаме катмите. Бон Апети!...
Селски катми на тиганСелски катми на тиган
01 Февр.
Изпържете катмите до хубав златист цвят. Сервирайте топли със сладко по ваш избор. Селските катми на тиган са много вкусни....
Постните катми на бабаПостните катми на баба
03 Окт.
Сместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган. Катмите се пекат от двете страни и се вадят....
Паламуд на сачПаламуд на сач
07 Април
През това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон....
Кашкавал на сачКашкавал на сач
02 Януари
Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни. Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см....
Запеканка на сачЗапеканка на сач
11 Февр.
Месото се дроби на малки парчета и се слага в сача. Лукът се нарязва на ситно, доматите се режат на кубчета, а червените чушки се режат на кръгчета. Добавят се към месото....
Зеленчуци на сачЗеленчуци на сач
31 Януари
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите на неправилни късове, гъбите на колелца, доматите на филийки....
Пица на сачПица на сач
12 Май
4
Разделя се на две части. Разточва се тънко, около 2-3 мм, с големината на сача или тиган с дебело дъно. Сача слагам на котлона, поръсвам с олио, слагам разточеното тесто....
Макарони на сачМакарони на сач
10 Май
4
В нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи. Сервират се топли....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
След като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват. Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
Марудници на сачМарудници на сач
01 Януари
Марудниците на сач са готови....
Пататник на сачПататник на сач
01 Януари
Пататникът на сач е готов....
Свинско на сачСвинско на сач
29 Ноем.
3
Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност....
Кюфтета на сачКюфтета на сач
10 Ноем.
След това от нея се оформят кюфтета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намасления и загрят сач. Пекат се от двете страни и се поднасят със зеленчукова гарнитура....
Банички на сачБанички на сач
04 Март
Разделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове....