Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкави катми на сачПечете вкусните катми и от двете страни.
Поднесете ги с различни сирена, колбаси или сладка.
Пухкавите катми на сач са страхотна идея за закуска....
30 Дек.
Ретро катми на сачПолучава се рядко палачинково тесто, достатъчно за 10 броя катми.
С черпак изливаме от тестото върху сача, който предварително е поставен на огъня и е намазан с кухненска салфетка, потопена в олио....
11 Февр.
Биди (катми) на сачПродължете така, докато свърши сместа, и после се насладете на най-вкусните биди (катми) на сач, намазани с домашно сладко или сирене....
08 Юни
2
Селски дебели катми на сачКатмите се пекат на сач, на среден огън. Когато се загрее сачът, се намазва с олио (през 2-3 катми се намазва отново), сипва се от сместа в сача, като се пекат от двете страни....
30 Април
Катми с газирана вода на сачПолучава се голяма доза - приблизително 35 бр. средни катми....
18 Януари
2
Катми с кисело мляко на сачПостепенно прибавете брашното, бъркайки енергично до получаването на хубава гладка смес. Нагорещете намасления сач и сипвайте с черпак от сместа.
Печете катмите от всички страни....
12 Септ.
Как да си приготвим катми на сачКогато извадите изпечената катма, намажете с масло и от другата страна.
Това в общи линии е най-основното и важното за приготвянето на вкусни и меки катми на сач....
14 Март
2
Вкусните катми на бабаВсяка готова катма мажете с мазнина и поръсвате или мажете с любима плънка.
За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце....
04 Януари
2
Домашни катми на тиганОставяме сместа да отлежи поне 30 минути, след което изпичаме катмите.
Бон Апети!...
06 Февр.
3
Селски катми на тиганИзпържете катмите до хубав златист цвят.
Сервирайте топли със сладко по ваш избор.
Селските катми на тиган са много вкусни....
01 Февр.
Постните катми на бабаСместа за катмите престоява на стайна температура 20 минути, след което от нея се взема известно количество с черпак, което се разпределя по нагорещен и намазнен тиган.
Катмите се пекат от двете страни и се вадят....
03 Окт.
Паламуд на сачПрез това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон....
07 Април
Кашкавал на сачДоматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни.
Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см....
02 Януари
Запеканка на сачМесото се дроби на малки парчета и се слага в сача. Лукът се нарязва на ситно, доматите се режат на кубчета, а червените чушки се режат на кръгчета.
Добавят се към месото....
11 Февр.
Зеленчуци на сачНарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите на неправилни късове, гъбите на колелца, доматите на филийки....
31 Януари
Пица на сачРазделя се на две части. Разточва се тънко, около 2-3 мм, с големината на сача или тиган с дебело дъно.
Сача слагам на котлона, поръсвам с олио, слагам разточеното тесто....
12 Май
4
Макарони на сачВ нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи. Сервират се топли....
10 Май
4
Хляб на сачСлед като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват.
Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
08 Февр.
Свинско на сачНамажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност....
29 Ноем.
3
Кюфтета на сачСлед това от нея се оформят кюфтета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намасления и загрят сач. Пекат се от двете страни и се поднасят със зеленчукова гарнитура....
10 Ноем.
Банички на сачРазделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове....
04 Март