Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВарете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Как се маринова дивеч?Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано. Нека видим кои са най-добрите маринати за дивеч....
24 Ноем.
Сос за маринованеСкилидката чесън се счуква на крем заедно със захарта.
Омесват се соевия сос и сухото вино и се добавя счукания чесън.
Маринатата се използва за овкусяване на пилешко, свинско или телешко месо...
19 Януари
Крехки пържоли без маринованеПри необходимост печем до готовност крехки пържоли без мариноване....
03 Дек.
Кулинарна обработка на дивечДивечът се маринова в оцет или в червено вино. Ако се използва оцет, се взима две части вода и една част оцет....
29 Март
Пастърма от ДивечПровесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
29 Дек.
Кюфтета от дивечСлед това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни.
Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд....
22 Юни
1
Суджук от дивечСуджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват.
Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
06 Март
5
Чорба с дивечСварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
05 Юни
Наденички от дивечПосле те се пълнят с кайма, като се завързват първо от едната страна, а в края на пълненето и от другата. Готовите колбаси от дивечово месо се пекат на скара и се поднасят с гарнитура по избор....
17 Окт.
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Терин от дивечФормата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда. Сервира се студен, нарязан на тънки резени....
17 Март
Чорба с дивечСварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
05 Юни
Тънкости при готвенето на дивечЯстията от дивеч са много по-вкусни, ако са овкусени с подходящи сосове. Подходящ за всички видове месо е зеленчуковият сос....
03 Май
Натурален кебап от дивечМесото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
25 Януари
Френска марината за дивечСлед това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън.
Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
02 Септ.
Гарнитура за всякакъв дивечТопките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
15 Април
Пържолки от дивеч - панеМесото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук.
В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
02 Юни
Агнешко бутче като дивечОставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....
10 Септ.