Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро....
Как се маринова дивеч?Как се маринова дивеч?
24 Ноем.
Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано. Нека видим кои са най-добрите маринати за дивеч....
Сос за маринованеСос за мариноване
19 Януари
Скилидката чесън се счуква на крем заедно със захарта. Омесват се соевия сос и сухото вино и се добавя счукания чесън. Маринатата се използва за овкусяване на пилешко, свинско или телешко месо...
Крехки пържоли без маринованеКрехки пържоли без мариноване
03 Дек.
При необходимост печем до готовност крехки пържоли без мариноване....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
Дивечът се маринова в оцет или в червено вино. Ако се използва оцет, се взима две части вода и една част оцет....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
След това сместа се посипва с подправките и се оставя на хладно в продължение на три дни. Узрялата кайма се прехвърля в подходящ дълбок съд....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Суджуците от дивеч се сушат 4-5 дена, след което се опушват. Най-добре е да поднесете суджуците варени или пържени....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Посолява се на вкус....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
После те се пълнят с кайма, като се завързват първо от едната страна, а в края на пълненето и от другата. Готовите колбаси от дивечово месо се пекат на скара и се поднасят с гарнитура по избор....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда. Сервира се студен, нарязан на тънки резени....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Посолява се на вкус....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Ястията от дивеч са много по-вкусни, ако са овкусени с подходящи сосове. Подходящ за всички видове месо е зеленчуковият сос....
Натурален кебап от дивечНатурален кебап от дивеч
25 Януари
Месото се нарязва на хапки. В тенджера под налягане се слага нарязаното месо, главата лук, предварително обелена и отрязана на две....
Френска марината за дивечФренска марината за дивеч
02 Септ.
След това сместа се кипва, котлонът се намалява и сместа се вари около 10 минути на минимален огън. Сваля се, прецежда се и с тази марината се залива месо от дивеч, за да бъде по-вкусно и крехко....
Гарнитура за всякакъв дивечГарнитура за всякакъв дивеч
15 Април
Топките потъват на дъното и когато се сварят, изплуват на повърхността....
Пържолки от дивеч - панеПържолки от дивеч - пане
02 Юни
Месото се нарязва на малки пържоли и се начуква с дървен чук. В купа се редят пържолите, като между всеки ред се поръсват подправките и нарязания на ситно чесън, накрая се залива с водката и соевия сос....
Агнешко бутче като дивечАгнешко бутче като дивеч
10 Септ.
Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме....