Дивечовото месе не е толкова често срещан продукт, който сме свикнали да приготвяме.
Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано. Нека видим кои са най-добрите маринати за дивеч.
Тъй като структурата на месото от дивеч е по-плътна от тази на подобен продукт от домашни животни, то трябва да се накисне дълго време в кисела среда.
Като основа за марината за дивеч може да се използва разтвор на вода и оцет (1: 0,1). Също така дивечът се залива със сухо вино (червено или бяло), кисело мляко. Към течността добавете малко сол, щипка захар, дафинов лист, зърна черен пипер и други подправки.
Не добавяйте твърде много подправки, за да не закриете напълно естествения вкус и аромат на продукта. Можете да използвате бял оцет, балсамов оцет или обикновен такъв.
Различни зеленчуци, пресни билки и корени също са добри като добавка. Изберете каквото ви харесва (лук, моркови, целина и др.), Обелете и нарежете на големи парчета.
Добавете кореноплодни зеленчуци и билки директно към маринатата. Месото трябва да бъде напълно потопено в течността.
Най-добре е да използвате големи емайлирани, стъклени, керамични или дървени съдове за мариноването на дивеч.
Покрийте горната част на контейнера с капак или затегнете със стреч фолио.
Коментари