Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мариновани шпротиЗалейте шпротите с олио, което трябва да покрие рибата).
Така наредената риба покрийте с капака и приберете в хладилник за 5 дена.
След това маринованите шпроти могат да се консумират....
20 Юни
Пържени шпроти с брашноВсичките шпроти овалваме хубаво в брашното и пържим в загрято олио до златиста коричка.
Сервираме пържените шпроти с брашно с лимони и студена бира или бяло вино....
03 Ноем.
Шпроти на фурнаОсолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат....
09 Март
1
Шпроти с лук и лаймТази маринована рибка се приготвя много лесно и е страхотно мезе :)
Нарежете лука на ситно, използвайте червен по възможност, сложете го в чиния за салата, добавете шпротите, по големите разделете на две....
21 Февр.
1
Салата с шпроти и червен лукСмесете нарязания на тънки пръстенчета лук, ситно нарязания чесън, олиото и лимоновия сок и оставете сместа да престои в плътно затворен стъклен или порцеланов съд в хладилника за едно денонощие.
Малко преди да сервирате...
04 Юни
1
Да си мариноваме шпротиУ нас е известна като копърка, трицона, черноморски шпрот или просто шпрот. Може да се осолява, замразява, консервира и маринова.
Ако искате да си направите домашно мариновани шпроти, вижте следните две рецепти....
05 Юни
1
Печени шпротиШпротите се размразяват, изчистват се за да не горчат.
След това се измиват, отцеждат се в гевгир и там се посоляват, слага се черен пипер на вкус, чесън на прах и се разбъркват леко с ръце....
04 Април
1
Салата от пушени шпротиИзмиваме добре лимона и го нарязваме заедно с кората на тънки филийки, които подреждаме на дъното на плоска чиния.
Върху тях разпределяме рибките от консервата и ги покриваме с твърдо сварени яйца - нарязани или настъргани...
28 Юни
Салата с шпроти, ориз и цвеклоРазмачкайте шпротите с вилица, разпределете ги в 4 чинии, сипете предварително сварения в подсолена вода и отцеден ориз....
09 Окт.
Беларуско солено руло с бутер тесто и шпротиШпротите се отцеждат от соса в консервата.
Яйцата се обелват и се режат на кръгчета.
Тестото се разточва. В единия край се слагат нарязаните на кръгчета яйца.
Отгоре се слагат цели рибки от консервата....
04 Август
Мариновани ребърцаМедът се разбива със соевия сос, лютия червен пипер и оцета.
Горчицата се разбива с водата и се прибавя към сместа. Ребрата се измиват, подсушават се и се намазват с маринатата. Оставят се в хладилник за 6-7 часа....
12 Февр.
Мариновани доматиПоставете го на хладно място (ако е лято, в хладилник), 12 часа, след което обърнете буркана, за да се мариноват и горните слоеве домати, а след още 12 часа поставете в нормална позиция буркана....
24 Септ.
Мариновани джанкиИзмиваме джанките. Обелаваме големите глави с чесън. Преценяваме колко буркани ще са ни нужни и правим марината. Кипваме марината.
Във всеки буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън....
12 Септ.
Мариновани морковчетаМорковите обелете и нарежете на лентички. Осолете ги.
Изцедете сока на лимоните. По-добре купете фреш лимони, за да са по-сочни. Прибавете и меда към сока.
Затворете морковите в буркани или за директна консумация...
06 Дек.
Мариновани броколиБроколите накъсваме на розички и бланшираме в солена вода за около 3-4 минути.
В съд поставяме всички продукти за марината и разбъркваме добре.
Отцеждаме броколите и заливаме с готовата марина.
Оставяме да престоят...
23 Май
3
Мариновани ЯбълкиЗа да си направим мариновани ябълки, най-подходящият съд е трилитров буркан.
Измиваме ги добре, подсушаваме и ги напълваме в буркан. Ябълките не трябва да са много големи, за да могат да влезнат през отвора....
08 Май
Мариновани яйцаСлед около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате.
Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър.
Маринованите яйца са готови....
29 Януари
2