Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Мариновани шпротиМариновани шпроти
20 Юни
Залейте шпротите с олио, което трябва да покрие рибата). Така наредената риба покрийте с капака и приберете в хладилник за 5 дена. След това маринованите шпроти могат да се консумират....
Пържени шпроти с брашноПържени шпроти с брашно
03 Ноем.
Всичките шпроти овалваме хубаво в брашното и пържим в загрято олио до златиста коричка. Сервираме пържените шпроти с брашно с лимони и студена бира или бяло вино....
Шпроти на фурнаШпроти на фурна
09 Март
1
Осолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат....
Шпроти с лук и лаймШпроти с лук и лайм
21 Февр.
1
Тази маринована рибка се приготвя много лесно и е страхотно мезе :) Нарежете лука на ситно, използвайте червен по възможност, сложете го в чиния за салата, добавете шпротите, по големите разделете на две....
Пържени шпроти с лимонов сокПържени шпроти с лимонов сок
18 Юни
Лесни и вкусни пържени шпроти!...
Салата с шпроти и червен лукСалата с шпроти и червен лук
04 Юни
1
Смесете нарязания на тънки пръстенчета лук, ситно нарязания чесън, олиото и лимоновия сок и оставете сместа да престои в плътно затворен стъклен или порцеланов съд в хладилника за едно денонощие. Малко преди да сервирате...
Да си мариноваме шпротиДа си мариноваме шпроти
05 Юни
1
У нас е известна като копърка, трицона, черноморски шпрот или просто шпрот. Може да се осолява, замразява, консервира и маринова. Ако искате да си направите домашно мариновани шпроти, вижте следните две рецепти....
Печени шпротиПечени шпроти
04 Април
1
Шпротите се размразяват, изчистват се за да не горчат. След това се измиват, отцеждат се в гевгир и там се посоляват, слага се черен пипер на вкус, чесън на прах и се разбъркват леко с ръце....
Пържени шпротиПържени шпроти
20 Март
Така изпържете и останалите 2/3 шпроти. Много ароматни рибки....
Фаршировани яйца с шпротиФаршировани яйца с шпроти
07 Юни
1
Фаршированите яйца с шпроти са много вкусни!...
Салата от пушени шпротиСалата от пушени шпроти
28 Юни
Измиваме добре лимона и го нарязваме заедно с кората на тънки филийки, които подреждаме на дъното на плоска чиния. Върху тях разпределяме рибките от консервата и ги покриваме с твърдо сварени яйца - нарязани или настъргани...
Салата с шпроти, ориз и цвеклоСалата с шпроти, ориз и цвекло
09 Окт.
Размачкайте шпротите с вилица, разпределете ги в 4 чинии, сипете предварително сварения в подсолена вода и отцеден ориз....
Беларуско солено руло с бутер тесто и шпротиБеларуско солено руло с бутер тесто и шпроти
04 Август
Шпротите се отцеждат от соса в консервата. Яйцата се обелват и се режат на кръгчета. Тестото се разточва. В единия край се слагат нарязаните на кръгчета яйца. Отгоре се слагат цели рибки от консервата....
Мариновани репичкиМариновани репички
12 Януари
Нека ви е вкусно с тези мариновани репички....
Мариновани тиквичкиМариновани тиквички
28 Дек.
1
Мариновани тиквички - нещо свежо и вкусно!...
Мариновани ребърцаМариновани ребърца
12 Февр.
Медът се разбива със соевия сос, лютия червен пипер и оцета. Горчицата се разбива с водата и се прибавя към сместа. Ребрата се измиват, подсушават се и се намазват с маринатата. Оставят се в хладилник за 6-7 часа....
Мариновани доматиМариновани домати
24 Септ.
Поставете го на хладно място (ако е лято, в хладилник), 12 часа, след което обърнете буркана, за да се мариноват и горните слоеве домати, а след още 12 часа поставете в нормална позиция буркана....
Мариновани джанкиМариновани джанки
12 Септ.
Измиваме джанките. Обелаваме големите глави с чесън. Преценяваме колко буркани ще са ни нужни и правим марината. Кипваме марината. Във всеки буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън....
Мариновани морковчетаМариновани морковчета
06 Дек.
Морковите обелете и нарежете на лентички. Осолете ги. Изцедете сока на лимоните. По-добре купете фреш лимони, за да са по-сочни. Прибавете и меда към сока. Затворете морковите в буркани или за директна консумация...
Мариновани броколиМариновани броколи
23 Май
3
Броколите накъсваме на розички и бланшираме в солена вода за около 3-4 минути. В съд поставяме всички продукти за марината и разбъркваме добре. Отцеждаме броколите и заливаме с готовата марина. Оставяме да престоят...
Мариновани ЯбълкиМариновани Ябълки
08 Май
За да си направим мариновани ябълки, най-подходящият съд е трилитров буркан. Измиваме ги добре, подсушаваме и ги напълваме в буркан. Ябълките не трябва да са много големи, за да могат да влезнат през отвора....
Мариновани камбиМариновани камби
08 Ноем.
14
Маринованите камби са много вкусни....
Мариновани яйцаМариновани яйца
29 Януари
2
След около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате. Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър. Маринованите яйца са готови....
Мариновани мидиМариновани миди
08 Януари
Маринованите миди са готови....
Мариновани крушиМариновани круши
11 Юли
Маринованите круши са готови....