Глинени съдове
Търсиш информация за Глинени съдове? Разгледай последните ни публикации и статии за Глинени съдове.
Глинените съдове – за и противНо как да изберем глинени съдове, които да не тровят допълнително нашия организъм и въобще има ли такива.
Глината е материал, който от хиляди години се използва при производството на съдове....
Гювеч - как се използва?Често погрешно си мислим, че гювечът или останалите глинени съдове са българско или поне балканско изобретение....
Вредните съдове в кухнятаЧугунени съдове
Чугунени съдове за готвене са добри, но има едно но! Избягвайте да готвите в тях течни и кисели храни, защото реагират с чугуна.
Глинени съдове
Всеки обича вкуса на гювеча или глинения съд....
Сач и тажин - каква е разликатаСачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори някои видове десерти.
Но между двата вида глинени съдове има съществени разлики....
Китайците първи открили солта, но не я ползватЗа да не се развалят консервираните продукти от кислорода, те се затваряли в глинени съдове или ги потапяли в течност – нещо подобно на начина, по който правим днес кисели краставички....
Как да ползваме керамичните съдове за печене?В глинените съдове обикновено печивото не прегаря и не е необходимо да се долива течност, повече от необходимата за соса. При по-продължително готвене е необходимо количеството течност да се провери....
За съдовете с керамично покритиеКерамичните съдове са направени от естествен материал, изработени са на глинена основа и в сравнение с тефлона са много по-добър избор....
Най-добрите и безвредни съдове за готвенеТака че, е по добре да купите емайлирани съдове с ръб от неръждаема стомана, която предотвратява корозията.
Що се отнася до керамиката, в глинени съдове е приготвяна храната от незапомнени времена....