Търсене в сайта
Ябълков оцетОставете течността в покрит с марля съд, отново при температура 20 градуса, докато продължава ферментацията и оцетът се избистри.
Прецедете го отново и вече го налейте в бутилки....
Ябълков кексТавата се слага в студена фурна, на умерена температура и се пече кекса до готовност.
Готовият ябълков кекс се поръсва с пудра захар....
Ябълков фланОт посочените за тестото продукти се приготвя тесто и се поставя в кръгла тортена подложка.
Изпича се до полуготово състояние, а след това се намазва с половината от мармалада....
Ябълков щруделЯбълките се объркват с ванилията, канелата и 1 ч.ч. захар. Изсипете орехите върху сместа, а отгоре наредете ябълките.
Отделената смес се обърква с брашно, колкото да се получат малки трохи. Изсипете върху ябълките....
Ябълков КрамбълЦаревичното брашно се смесва с канелата, ванилията и брашното от арония. Добавя се съм ябълките и хубаво се разбъркват. Слагат се в тава и се пъхат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се 20-25 минути....
Ябълков СамбукЯбълките с изчистват от семките се запичат на фурна с малко вода за около 20 минути. Омекналите ябълки се обелват от кората охлаждат се, прекарват през ситно ренде, за да се получи пюре, или се пасират с пасатор....
Ябълков сосСкълцайте лука и го запържете в сгорещена мазнина, докато леко се карамелизира. Добавете почистените и нарязани на парченца ябълки и продължете да готвите, докато и те започнат да се карамелизират....
Ябълков пудингОбелете ябълките и ги настържете на ренде. Смесете ги с галетата, маслото, стафидите, жълтъците, бадемите и канелата.
Разбийте белтъците на твърд сняг със захарта и ги прибавете към горната смес.
Изсипете ги в намазана...
Ябълков НаполеонОхлажда се.
Най-дебелият слой на тестото се намазва с ябълков сироп и се слагат ябълки така, че да покрият тестото на тънък слой. Отгоре се слага следващият слой тесто, маже се със сироп и се слагат ябълки....
Ябълков грогПрехвърлете готовите ябълки в блендер и ги разбийте на пюре.
Останалите 3 чаши вода налейте в тенджера и изчакайте да кипне.
Залейте ябълковото пюре с горещата вода и тъмния ром, прибавете меда и разбъркайте....
Ябълков кейкИзвадете кейка и го оставете да се охлади във формата, след това го обърнете върху голяма чиния. Поръсете го с пудра захар....
Ябълков кремМоже да се залее със сметана и шоколадови стърготини за топинг.
Сервирайте крема студен....
Ябълков мармаладСложете ябълковото пюре и захарта да се варят, докато се получи гъст мармалад.
Разсипете го горещ в бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу.
Ябълковият мармалад е готов....
Ябълков сладоледРезултатът ще е пухкав, истински ябълков сладолед!
Сервирайте вкусния и свеж десерт с резенчета плод и натрошени бисквитки.
Да ви е сладко!...
Ябълков тартКогато сместа с ябълки се охлади, добавете белтъците....
Ябълков десертЩом се карамелизира, изсипете карамела във форма (диаметър от 22 см).
Обелете и нарежете на малки парчета ябълките. В тиган разтопете маслото и прибавете ябълките и виното. Оставете да къкри около 10 минути....
Ябълков чипсПодреждаме кръгчетата от ябълки на разстояние.
5. След това поръсваме плодовия чипс с канелата и захарта и ги слагаме на средна решетка във фурната да се пекат.
6....
Ябълков чийзкейкВсичко това се слага на дъното на тавичка и се притиска с пръсти доколко може. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато не добре леко златист цвят, около 10-15 минути....
Ябълков мусПостепенно добавяйте сметаната и разбивайте с миксер на ниски обороти, докато се сгъсти.
Накрая се разбърква с накиснатия и леко разтопен желатин. Разпределете в чаши и оставете да се стегне в хладилника....
Ябълков пирогОтгоре покрийте с тънко разточения втори лист и оформете с пръсти краищата. Направете няколко дупчици с остър нож и сложете ябълковия пирог да се пече в умерено загряна фурна за около 1 час....
Ябълков сайдерОтделилата се утайка на дъното може да използвате при следващата доза сайдер.
Ако имате много ябълки, опитайте и нашия домашен ябълков оцет или си направете ябълков сок....
Ябълков хлябДъното на една продълговата тавичка се намазва с масло и ябълковият хляб се пече на слаб огън, около 40 минути в предварително загрята фурна....
Как се сгъстява сладкото с пектин?Как се сгъстяват сладка, конфитюри и мармалади с помощта на пектин. За целта ви трябва пектин, закупен от аптеката. Записаното в рецептата количество пектин се разтваря заедно със захарта в студена вода....