Чудесно се получиха аз ги направих със желе от дюли и понеже нямам такива формички ги сложих във металните си форми за крем карамел ( намзах със масло и поръсих с брашно предварително ) ако някой няма и такива форми , аз съм си правила от алуминиево фолио ( в чаша за кафе слагам отрязано парче фолио и огъвам по формата на чашката - изваждам фолиото и продължавам докато не си направя няколко такива - улесняваме и после да не мия съдове хихи... който не обича като мен да пробва ) между - другото ми остана от сместа малко и я сложих в една по - малка форма за кейк и стана пак така , че може да се получи и като кекс ! ( добавих си и малко канела за аромат и ром есенция ) и ако трябва да цитирам 7 годишният си син -" мамо това е мега , яка вкусотия "
Това не е пандишпан :) пандишпана е само яйца , захар и брашно , като за чист пандишпан съотношението на захар/брашно към едно яйце е 0.23 гр. -захар , 0.27 гр. брашно - както казах за един брой яйце ! Даже в чистият пандишпан няма набухватели , най - малко пък олио и вода !
Благодаря станаха невероятни ( заместих пълнежа със нишесте карамел в което сложих малко канела и желатин за да стане по - стегнато ) синът ми остана очарован - дори си взима от тях за училище .
Моля за пояснение , какво е това " сметана един пакет на прах " в грама колко е това , има много видове и разфасовки на сметани на прах . Уточнявайте се когато си пишете рецептите моля !
Моите коментари