Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
И аз не разбрах точно с вторите 2 домата... затова ги направих така: нарязах вторите 2 домата на половинки, иазвадих вътрешноста ѝм, прибавих я към нарязаните първи два домата. В получените "гнезда" от преполовените 2 домата чукнах по едно яйце, както си е и в рецептата. Наръсих всичко това с настърган кашкавал и препеках на фурна. Стана идеално! Благодаря за рецептата! Въпреки че я промених малко, идеята си е Ваша...
Анонимен коментира:
Да, ако бързаш! Но по тази рецепта си помагаш за следващия ден!
Анонимен коментира:
И аз ги правя така, но ги знам под името БУХТИ!
Анонимен коментира:
Това не са мекици а бухти! Мекици се правят ВИНАГИ с мая, а бухти със сода, може и с бакпулвер!
Анонимен коментира:
Имам 2 въпроса: 1. Правила съм сърми с по-постничко свинско месо и въпреки олиото при запръжката, станаха много сухи. Само с телешко не стават ли също сухи? 2. Аз съм учила като измерителна единица "СЛ" и "ЧЛ", Вие използвате освен "СЛ", "КЛ" и "ЧЛ" - има ли някаква разлика в количеството ѝм?
Анонимен коментира:
В повечето рецепти за лютеница се слага И захар. В тази не се ли слага?
Анонимен коментира:
Сода с лимон, лимонтузу или кисело мляко например. Изобщо, прибавянето на нещо кисело към бакпулвера или содата, подсилва процеса на бухване. По същия начин действа в рецептата и аспирина - като киселина.
Анонимен коментира:
Аспирина е киселина и помага със сигурност за бухването. Аз лично не бих го използвала. Има достатъчно други натурални набухватели.
Анонимен коментира:
Не липсва ли препечена (карамелизирана) захар отгоре?
Анонимен коментира:
И аз правя подобни - вид омлети, но ги запичам допълнително. Вкуса и оптиката се подобрява!
Анонимен коментира:
Така се прави и КАПАМА или греша?
Анонимен коментира:
Как стават пици от гъста каша?
Анонимен коментира:
Напротив! Точно тази рецепта е за бухти! Мекици се правят обикновенно от тесто с мая. Има и други рецепти с бакпулвер или сода. От втасалото тесто се късат парченца колкото орех, не се точи, а се раздърпва с намазнени пръсти като малка питка и тогава се пържи в обилна мазнина. И вашата рецепта с по-течното тесто е за бухти, но е просто друг вариант.