Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Може да се добави и червен и черен пипер освен розмарин и чесън на прах! А, с маслото стават превъзходни !
Анонимен коментира:
Този сладкиш го помня под името кубинска баклава!
Анонимен коментира:
Не съм правила това руло но предполагам ,че става дума за обикновени бисквити. В противен случай няма да се получи гъста смес за рулото. Малко ми заприлича на сладък салам а той се прави с обикновени бисквити!
Анонимен коментира:
Любима гарнитура и мезе на семейството!
Анонимен коментира:
Здравейте! Правя този сладкиш от години по тази рецепта и винаги става великолепен! Забелязах , че при Вас има някои несъответствия от което произтича недобрия резултат. Ябълките наистина са 3-4 броя според големината им но не се режат на кубчета а се стържат на едрото ренде. Бисквитите , които аз използвам са "Житен дар" от 220 гр а може да се използват и чаени бисквити ако не Ви харесва по-хрупкавата основа. Яйцата за сладкиша трябва да са големи , за да Ви се получи количество , което ще Ви стигне за заливане на сладкиша. Не е нужно да печете ябълките предварително а след това със заливката. Достатъчно е да пробвате от време на време с дървена клечка и да печете до " суха клечка" , което на мен ми отнема около 30 мин., защото аз пека на 200 градуса и с вентилатор! С тези корекции ще Ви се получи един ароматен и пухкав сладкиш. Когато престои за една нощ сладкишът става невероятно сочен и вкусен! Да Ви е сладко !
Анонимен коментира:
Причината може да е в яйцата. Нужно е да са по-големи, за да се получи по-лека консистенция.
Анонимен коментира:
Този сладкиш е великолепен и много любим на семейството ми !
Анонимен коментира:
Тази рецепта е много хубава но има малка неточност по отношение на вида кори! Тук са споменати корите "Сърбианка" и "Биляна" , които са прекрасни но за баница .. За баклава има кори като "Тракия", "Фамилия" и др. на които изрично е написано , че са за баклава и други сладкиши.