Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите коментари

Зная,че не се слагат в соса и те не присъстват в него,сложила съм в спагетите за спойка и да останат сочни,а не да се изсушат при печене.
Не съм пробвала на фурна,но няма причина да не станат,даже е по-лесния вариант.
Радвам се,че кекса се е получил и ти е харесал.
На времето,бабата на моя мъж(лека и пръст),приготвяше пържен боб ,слагаше яйца и разбъркваше,докато се запекат.За пръв път като видях какво прави си викам"Къде пък яйца в боб ще слага",но когато опитах,много ми хареса.Е,сега малко съм го модернизирала,като добавих и кашкавал- определено ни харесва,пък и е нещо различно.
Еха,как ме подсети за тези костенурки-не съм ги правила от доста години-последно мисля,че беше за една Нова година преди 6-7 години.
Да,всеки си има вкус.Според мен си подхожда,даже на зелева салата слагам магданоз.За лука съм на същото мнение,харесва ни-слагам лук и в плънката за сарми.
Размрази лапада ,отцеди ,подсуши и тогава го сложи в сместа.Би трябвало да се получи,ще се радвам да споделиш резултата,и надявам се да ви хареса.
Ще се радвам да споделиш мнение,когато ги направиш- приготвят се лесно,не изискват много продукти и на нас ни харесват.Ако ги залееш с шоколад,стават още по-вкусни.
Не съм добавяла течност,и съм ги поръсила с олио.Ако имате време,може да ги мариновате.
Подарък ми е,но съм виждала в Технополис .Може да се закупи и онлайн от техния сайт Slowcooker.bg
Време е вече да го използваш,всичко става в него-правила съм супа,мусака,пиле съм пекла,разни гювечи и меса.Скоро мисля в него да направя крем карамел-при температура 100градуса,надявам се че ще се получи.
Става наистина вкусно,все едно е готвено в гювеч.Идеята на уреда е,че слагаш продуктите,настройваш програмата и забравяш за ястието за няколко часа.През това време може да вършиш нещо друго,без да ти се налага да проверяваш и да бъркаш.Може да отидеш на разходка или на работа(само ако уреда е с таймер,той си изключва след определеното време).
Както се вижда на снимката,и моите буркани не са пълни.Така ми е дадена рецептата,така съм я направила и споделила.Но,предполагам че може да се направи допълнително марината и да се допълнят,ако не е достатъчно.
При писането съм сгрешила -едно яйце в тестото и едно за намазване.
Сигурно са за пититето към мезето :)
В рецептата съм пропуснала 150г сирене за плънката със спанак,което се добавя накрая.
Най-обикновено тесто-мая,вода,олио,сол,захар и брашно.
Не знам защо рецептата е така объркана,правилно я бях написала. Сега ще я напиша цялата рецепта и ще помоля администраторите да я коригират,че така нищо не се разбира. Ето и рецепта: Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и пресятото брашно с бакпулвера.Разделете сместа на две части. Към една добавете какаото и разбъркайте добре. Намажете подходяща тавичка с масло. Изсипете какаовото тесто и печете на 180 градуса около 10 минути. През това време направете крема. Сложете една част от млякото да заври. В останалата част разтворете брашното и захарта. Прибавете го към врящото мляко. Бъркайте докато се сгъсти. Прибавете стърготините и разбъркайте добре. Извадете блата от фурната и излейте крема.Върху крема излейте останалата част от кексовото тесто.Върнете обратно фурната и допечете сладкиша (не съм засичала, просто проверявайте с клечка). Разтопете шоколада и маслото в млякото. Залейте готовия сладкиш и оставете да се охлади. Източник: Да се развихрим...в кухнята.