Добринка Петкова
Добринка Петкова
Мастър Шеф

Моите коментари

Много вкусни сладки се получават и може да се импровизира с пълнежа.
И аз имам такава форма от старото време.Сега също се предлагат във фейсбук напиши Преси за орехчета с рецепти-има телефон за връзка,може да си поръчаш.
Чудесен кекс!Аз съм правила отдавна подобен сладкиш,но вътре слагам обикновени вафли,а отгоре намазвам с масло и поръсвам с настъргани шоколадови вафли.
Да,лекичко се разстила с лъжицата.
Набождам го със шишче,така поема по-хубаво сока от компота.
И аз така си затварям домати и чушки за зимата,само че всичко смесвам заедно и тогава пълня бурканите.Още по-хубаво става с печени чушки,понякога добавям и настъргани моркови.
Не съм от Родопите.Не,не слагам на всяка супа,в някой съм добавила,но те се различават както на вид и съставки,така и на вкус.
Да,без олио.Когато ви потрябва,може да си добавите олио,оцет и каквото пожелаете.Аз го обичам с чесън,майонеза,може и малко заквасена сметана-става много вкусна салатка(разядка).
Напротив,в истинският сос Болонезе присъства вино,чесън и по желание бекон,но авторката го е заменила с шунка.Рецептата е чудесна.Аз я приготвям почти по същия начин,с тази разлика че каймата запържвам предварително и след това добавям останалите продукти.
Прекрасно предложение,мисля да пробвам!Дали ще стане,ако изпека ябълките,вместо да ги пържа ?
Страхотна предложение,Нина!Скоро, ще изпробвам рецептата и ще споделя резултата!!!
Здравейте,Нанка!Да,снимката отговаря на рецептата.Доматите ,който виждате са за гарнитура и са по желание(но не влизат в приготвянето на рецептата),същото се отнася и за зеления лук-1стрък се слага в каймата,а другите зелении които виждате,са марули-те също са по желание.И отговора на последния въпрос е -след като се заглади и изпече,когато се обърне се получава този ефект(формата ми е такава). Но в каквото и друга кексова форма да се направи,логично е когато го обърнете,гладката част да отиде отдолу,а отгоре красивата част.
До колкото знам,шашлик е голямо шишче с месо.А на снимката ми се вижда, че това е пушен бекон.Да не някакъв нов вид бекон,който не знам!? Иначе ,пицата изглежда вкусно.
Страхотно ти се е получил "калпака",Соня! Радвам се,че моето предложение ти е харесало.
Както ти е отговорила,Софи-при пандишпана,няма набухвател.
Благодаря!Фондана е готов,само аз си го оцветявам .
Да,и аз малко го сиропирам.
Благодаря,Веси.Тези мъфини приготових за деня на детето-децата много ги харесаха.