И аз имам такава форма от старото време.Сега също се предлагат във фейсбук напиши Преси за орехчета с рецепти-има телефон за връзка,може да си поръчаш.
И аз така си затварям домати и чушки за зимата,само че всичко смесвам заедно и тогава пълня бурканите.Още по-хубаво става с печени чушки,понякога добавям и настъргани моркови.
Да,без олио.Когато ви потрябва,може да си добавите олио,оцет и каквото пожелаете.Аз го обичам с чесън,майонеза,може и малко заквасена сметана-става много вкусна салатка(разядка).
Напротив,в истинският сос Болонезе присъства вино,чесън и по желание бекон,но авторката го е заменила с шунка.Рецептата е чудесна.Аз я приготвям почти по същия начин,с тази разлика че каймата запържвам предварително и след това добавям останалите продукти.
Здравейте,Нанка!Да,снимката отговаря на рецептата.Доматите ,който виждате са за гарнитура и са по желание(но не влизат в приготвянето на рецептата),същото се отнася и за зеления лук-1стрък се слага в каймата,а другите зелении които виждате,са марули-те също са по желание.И отговора на последния въпрос е -след като се заглади и изпече,когато се обърне се получава този ефект(формата ми е такава). Но в каквото и друга кексова форма да се направи,логично е когато го обърнете,гладката част да отиде отдолу,а отгоре красивата част.
До колкото знам,шашлик е голямо шишче с месо.А на снимката ми се вижда, че това е пушен бекон.Да не някакъв нов вид бекон,който не знам!?
Иначе ,пицата изглежда вкусно.
Моите коментари