Това е листно цвекло(трябваше да го спомена в рецептата,ако може да се поправи).То не прави глави,различава се от червеното.Майка ми си донесе семена от Италия ,там много го използват .Стават наистина вкусни сарми,пък и е хубаво човек да разнообрази малко.
Благодаря,Вили!Не използвам,просто я разбивам малко повече,като почне да се отлепя от страни на съда,спирам миксера. Използва обикновена сметана на My Day в червена или оранжева опаковка.
Страхотно е,Софи!Истинско,домашно и вкусно сиренце си направила.Ние си взимаме от един приятел домашно козе сирене и е страхотно.Все се каня и аз да се пробвам да направя,но още не ми е дошла музата :) От това количество мляко,колко като грамаж сирене ти се получи?
Еее, направо ме уби с тази рецепта,за пръв път виждам да се затварят картофи в буркан. Каква е целта на консервиране,при положение че има картофи целогодишно!? И с тази марина,какъв ли ще е техния вкус.
О,да на Бъдни вечер задължително пълня тиква с много сушени плодове и ядки.Ябълките(тиквата),може да се гарнират с ванилов сладолед,стават още по-вкусни.
Моите коментари