Кой както го обича- по рецептата, от която аз гледах пък е с чушки, а аз чушки не обичам и затова сложих гъбки- те са ми много любим аромат и вкус към повечето ястия.
Благодаря :) Да може и без салама само бутер и сирене, а на повечето места го правят с прошуто, което пък ние вкъщи не обичаме, а сме изключително месо-обичащи, та трябваше да има нещо по-така.
За допълнително овкусяване- още докато се пекат се разнася аромата й. Аз не съм й голям фен, но така я срещнах рецептата по чужди сайтове и реших така да опитам. Доволна съм от комбинацията сладко-солено.
В зависимост от количеството лодки и това което остава след тях, може да се употреби както и обикновено картофено пюре с едно наум, че е по-сладко- може като добавка към обикновено пюре, кюфтета, крокети, за плънка на нещо, а ей сега ще покажа и аз как си го правя пък на фалафели :))
Всъщност да, може да им се изреже отгоре цялата част със семките и да се затвори с резен картоф или малко брашно, но така са по-натурални и естествено затворени, а пък тя дръжката така или иначе накрая се изхвърля.
Сия аз съм вечно усмихната затова и казах, че от другия месец няма да участвам. Може пък да не ставам. Ще гледам и ще се уча. Но определено не ми стана приятно заради едно или две неща, които не са се харесали да се казва, че всичко, което съм правила е бъркоч и повръщано...някак си си представях, че тук сме точно за да се учим та дори и да съм сбъркала...може да се каже не ми харесва как изглежда...не мисля , че на вкус ще е добре, но с груби думи не се амбицира човек, а по-скоро се обижда. И честно казано Сия така както ти си го написала същото нещо определено няма да ме засегне...просто някой човек може да бъде тактичен и пак да каже каквото мисли без да засяга грубо. И ще взема утре да направя някоя по-кадърна паста :)))
Аз пък не знаех, че е сайт само за професионалисти и злобни коментари. Мислех, че е точно за да се показва какво сме готвили без значение дали е мастър клас или домати и краставици подредени като гъбка. Казах и пак ще кажа, не зная на кой какъв му е вкуса, но от гъби, спанак, паста, маслини едва ли има как да се получи вкус на повръщано. Никой не ви кара да го харесвате или правите. За мен това е втори месец тук и най-вероятно последен, защото не си падам по заяждането за глупости, но не смятам, че рецептите ми са "все такива", които няма да угодят на изтънченото ви небце.
Чудничко е винаги да има някой на който целия свят му е крив...когато на мен нещо не ми хареса просто го пропускам- явно не е по моя вкус...Тук обаче трябва задължително да сме в някаква рамка и да съчетаваме продуктите само по книга. Аз казвам, че беше вкусно и не споря дали е красиво или не...Така ги хапваме вкъщи, а вие ги яжте с бели сосове и сини сирена...ние опитваме различни неща и не съжаляваме!
Е комбинацията хич не е чак толкова лоша :)))) просто е различна, както каза и Сия нито е БГ нито е Италианско - нали сме тук за да експериментираме и да споделяме нови неща. :)
Обичам да има повече цвят и вкусове в чинията.. да спокойно и без него може да мине, но това ми е варианта да включа зелено в менюто на дъщеря ми. Покрай тестените неща се научава и на зеленчуци.
Моите коментари