Този кебап се казва Сарма бейти кебап.Характерното в Бейти кебапа е чесъна,който не виждам да фигурира в рецептата ви.Трите кебапа - Адана,Урфа и Бейти изглеждат почти еднакво,разликата е във вкуса им.Адана кебапа е лют,Урфа е кебапа с най-малкото подправки,а Бейти кебап е най-ароматния,заради чесъна и магданоза.Надявам се да е просто пропуск от Ваша страна и админите ще поправят грешката :)
ПП:Снимката е чудесна,точно като от турски ресторант.
Мария,не е трудно,просто е много важно добре да го натъпчеш.Готвачите в турския ресторант,в който работех слагаха пласт кадаиф,тъпчеха с дъното на друга чинийка,после пак пласт,пак тъпчене,сирене,тъпчене,кадаиф,пак тъпчене.Идеята е хубаво да се сбие кадаифа.И преди да разпочнат го разчепкваха като вълна :) Десерта е уникален,задължително го пробвай.
Моите коментари