Добавих две снимки, наистина са много вкусни и на количество са много.
Станаха чудесни, обаче... тестото едва-едва излизаше от шприца. Получи се доста лепкаво и гъсто, макар че не сложих всичкото брашно, а само 500 гр. Освен това добавих още 50 гр. прясно мляко и още едно яйце с надеждта да го разредя, но въпреки това шприцоването се оказа тежък физически труд...
Чудя се каква е причината. Помогнете, моля!
Наистина лесноо се правят и бързо свършват :)
Аз сложих наполовина масло и на половина олио вместо мас и станаха също пръхкави и много вкусни. Тестото не ми се получи лепкаво, както е казано в рецептата, но това не повлия на крайния резултат!
Съгласна съм със Zaiko72 по отношение на месото и подправките. Олио и вода не слагам, но добавям една струйка ракия и една чаша нарязан на ситни кубчета средно сух кашкавал (в каймата слагам по-малко сол). Противно на очакванията, кюфтетата не се лепят по скарата, а кашкавала им придава сочност и допълнителен вкус. Опитайте.
Реших да направя половин доза. Сложих 2 малки яйца, 125 гр. кисело мляко и сбърках в сметките с олиото и содата - сложих 1 ч.л. сода в киселото мляко и цялото количество олио (50 гр.). 200 гр. сирене и 1 суп. л. риган. Малко по-малко от чаша и половина брашно, като една трета от него сложих царевично. Пекох първо на долно ниво и после на средата на фурната. Резултатът беше невероятно хубав - приятен жълт цвят и мноооого пухкав тутманик/питка. А, разбърках всичко с миксера. Ще се опитам да кача снимка.
И с ориз и без ориз са хубави. Свекърва ми оформя кюфтенцата и ги изпича във фурната върху хартия за печене (може и да се изпържат), преди да ги добави в тенджерата. И мнооого повече лук...Стават чудесни :)
Моите коментари