Често я правя ,но без сиренето!Именно липсата на сирене в кавърмата я отличава от другите баници независимо с какви поливи(заливки) са.
Е разбира се ,не че не може да се сложи ,но нека да е в съвсем малко количество,почти да не се усеща;)
Добрият стар сладкиш ,който правя вече над 30 години :)Подобрението ,което направих в правенето му е ,че към белтъчния сняг прибавям при непрекъснато бъркане заврял захарен сироп от 1/2ч.ч. вода и 2 к.ч.захар.Така той става по-твърд и лъскав, и по-вкусен!
Тортичката е много вкусна и лека! Поради разничните вкусове у дома половината я направих с шоколад ,а другата половина- със боровинково сладко. Получи се превъзходно удоволствие за небцето! Опитайте и така:)
Ваня,напълно съм съгласна с Вас! :) С една дума домашното си е домашно!!! И тук не става въпрос само за трудоемкост,но и за умение -умението да точиш!Не всеки го може и не всеки има достатъчно време(въпреки желанието),или като мен да е с пострадала ръка и край с точенето вече :(, затова и пиша ,че е с вкус почти като домашното точено!Пожелавам Ви от сърце още много години да радвате близките с домашно точени баници!
Моите коментари