Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Petia»Моите коментари

Моите коментари

Petia коментира:
Аз също го приготвям по същата рецепта, но му наливам и около 200 мл вода.
Petia коментира:
Да - много ефикасна рецепта за упорита кашлица.
Petia коментира:
Ако корите са по-дебели, например "одринските", се оформя лента от 1 кора, но ако корите са по-тънки може да се сложат две кори. Корите се режат на ленти. Последният път, когато ги правих, ги направих на правоъгълници, а не на триъгълници.
Petia коментира:
marciano49 - какъв Ви е проблемът? Всеки има да си каже мнението и да си направи яденето по свой вкус. Вие като искате м. февруари купете си гумени домати и направете вкусно ядене!
Petia коментира:
Аз не бланширам дюлите, а ги слагам директно в бурканите, не слагам индрише, защото си губи аромата. Варя ги повече над 1 час. Колкото повече се варят, толкова плода омеква, а компота става розова-червеникав.
Petia коментира:
На компота от дюли аз не слагам индрише, защото се губи аромата на дюлите.
Petia коментира:
И аз съм на мнение, че снимките, поставени от сайта не винаги отговарят на рецептата и подвеждат. А също засичам еднакви снимки на различни рецепти. Защо не се остави рецептата без снимка и който я направи да качи снимка, както се изисква за някои рецепти?
Petia коментира:
Аз слагам по една чаена лъжичка олио, захар оцет и не пълна лъжичка сол. В самите камби слагам скилидка чесън и ги пека с чесъна. А някои слагат и парченце морков. Не слагам аспирин, а ги заварявам за 5 минути.
Petia коментира:
И на мен много ми хареса рецептата и смятам да я пробвам тези дни. Благодаря!
Petia коментира:
Много интересна рецепта. Имам люти чушлета да правя и се чудех как да ги направя. Още довечера ще я пробвам. Благодаря!
Petia коментира:
Когато слагам месо в буркани, предпочитам да слагам свинска мас вместо олио, защото сегашното олио понякога може да развали месото. И слагам няколко зрънца чер пипер.
Petia коментира:
Благодаря за хубавата рецепта! Наистина е бързо, лесно и вкусно! Става любима в къщи.
Petia коментира:
Аз ползвам шишенца от сок /но понеже са от светло стъкло ги увивам в хартия/, или шишенца от сок Нони /те са тъмни/, а може и други шишенца - от бира /те също са тъмни/. Държа ги м мазето на хладно, не са се разваляли.
Petia коментира:
.Аз не го заварявам и имам шишенца от 2015 година - не са се развалили„ Само че трябва или да е в тъмни шишета или шишето завито в хартия. Съхранява се на тъмно и хладно място.
Petia коментира:
Благодаря за хубавата рецепта! Смятам, че е здравословна и няма да навреди, а по скоро ще помогне. И аз смятам да опитам, както да направя на майка си. А и както пише - marcheva14 Мария Симеонова - трябват и превантивни мерки - за здраве!
Petia коментира:
Ще опитам този сос - отдавна търся нещо добро. Често вместо пшеничното бяло брашно използвам царевично и също става много добре. Ще го пробвам с двете брашна. Благодаря за идеята!
Petia коментира:
Не е задължително да е в хладилник, а може в хладно и тъмно помещение - например мазе или изба и задължително течността се съхранява в тъмни бутилки или завити във хартия. Аз имам такъв сок от 2 години и не се е развалил. И много е важно да се внимава с плодчетата - зелените са отровни!!!!!