Форумните Постове на Petia

  • PetiaКакво сирене купувате и защо?Купувам сирене "Маноя" както и кашкавал от същата марка, доближава се до истинския вкус. Но също си правя и домашно сирене от истинско краве мляко - купувам го от хора, които гледат крави.
  • PetiaПрепарати за съдомиялна?Едни приятели, които имат съдомиялна от години ни препоръчаха продуктите за съдомиялни от Лидл. За сега сме доволни от тях, а и не са толкова скъпи. Самата съдомиялна я подсушаваме след използването й и я оставяме да за известно време отворена да се проветри и за изсъхне.
  • PetiaРазлични награди в сайта Готвач?И аз бих се възползвала, защото обичам да готвя. Да, има какво да се научи, най-малкото нови идеи съобразени с вкусовете на околните.
  • PetiaДайте идеи за различно Мезе за ракияХайвер от грис, гарниран с маслинки или печена чушка.
  • PetiaКои капачки за буркани да избера?"Роси" Но аз използвам на Ловеч.
  • PetiaНякой отглежда ли арония?Самото растение се отглежда подобно на малините и касиса - като малък храст. Когато достигне зрелостта си да дава плодове, то може да се прави домашен чай, а ако храстите са повече, то може да се прави и сироп или сок - много е полезен и вкусен.
  • PetiaЕфикасно бабино лекарство за кашлицаИзпитана рецепта е с черна ряпа. Ряпата се измива и откъм листата се издълбава и се пълни с мед. Когато медът се стопи, се изпива течността - ние го подготвяме вечерта и на сутринта се консумира. Една ряпа я използвам поне два пъти.
  • PetiaНа коя фирма брашното е най-хубаво?И аз съм за София-мел и Топаз-мел. Установихме, че най хубав хляб в нашата хлебопекарна става от София-мел - екстра.
  • PetiaИзползвате ли индрише във вашите рецепти?Аз го ползвам за компот или сладко от праскови, както и при сините сливи.
  • PetiaДайте идеи за ягодите като зимнина?Компот и сладко от ягоди са любимите зимнини.
  • PetiaМоже ли да дадете рецепта за запек!Ефикасна и здравословна рецепта за проблеми с перисталтиката: Смесват се равни количества сурови семена - сусамово семе, слънчогледово семе и ленено семе. Лененото семе е хубаво са се смели или счука преди използването. Продуктите се съхраняват в хладилник, защото и трита вида семена са маслодайни. Взема се 1 супена лъжица от сместа със семената и 2-3 супени лъжици овесени ядки. Вечерта се смесват с кисело мляко и на сутринта се закусва с това. По-късно може да се консумира и друга храна.
  • PetiaПриготвяте ли ястия с коприва?Копривена чорбичка - много вкусна и полезна, но и панираните връхчета са много вкусни.
  • PetiaХаванче или преса за чесън да ползвам?Използвам преса за чесън, удобно и бързо. Но за някои ястия чесъна го нарязвам на дребно.
  • PetiaКоя е любимата ви марка бира?В къщи се купува Бритос или Бургаско.
  • PetiaТарос - изполвате ли го?Тарос имам в градината и го суша, но рядко го ползвам, защото не ни допада много като подправка.
  • PetiaПриготвяте ли домашни сиропи и нектари?Домашните сиропи и нектари са много вкусни и без консерванти. Приготвям от вишни, от бъз, от джанки, от ябълки.
  • PetiaХрана за домашните любимци :)По принцип купувам от готовите гранули или консерви, но понякога купувам пастет и го мажа на филии, които нарязвам после на хапки. Също така купувам свинско месо и го сварявам и правя попарки, понякога купувам и пилешки финери или шайгуни, които също сварявам.
  • PetiaКулинарни провалиГотвих мусака и ми се стори, че трябва да добавя още малко сол, затова взех солничката да поръся. Обаче - капачката се отвори и цялата се изсипа в тавичката. Успях да изгреба малко, но в соса се намокри. Спасих яденето със захар и картофите също поемат солта - ако се пресоли ядене.