Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Потребител # 226925 - Крем Шантии е създаден още през 1660 година в замъкт Шантии ( ( от там идва и името ) на принц Конде , от френския сладкар и готвач Вател . За да се нарече такъв крем той трябва да отговря и съдържа само животинска сметана с мин.маслено съдържание 35 % , захар в точно определно к-во , а не подлсадител , само натурални аромати като ванилия , алкохол или добавка на шоколад . Няма никакви яйца ,нишесте или каквито и да са други продукти ! Не зависимо дали казвате на турски , руски английски или български това винаги значи едно и също
Анонимен коментира:
Когато се научите какво е крем Шанитии давайте рецепти ! По голяма глупост от тази не бях виждала ! Ако има точки минус 5 бих ви дала такава ! Не залъгвайте с измишльотини .Кремът и рецептата са измислени много преди вие да напишете това, още в 1660 година от френския сладкар и готвач Конде !
Анонимен коментира:
В баварския крем не се слага брашно нито цели яйца само жълтъци .
Анонимен коментира:
В белия кувертюр има също какаово масло процента му варира м/у 30 - 35 % ,няма какао на прах който се включва в състава на черния и млечния кувертюр .. Иначе забавно четиво ! Има идея истина !
Анонимен коментира:
Това не е Шантии ,а нещо "измислено"