Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Много са красиви и създават страхотно настроение! :) Весели празници! :)
Анонимен коментира:
В оформянето на тази питка наистина няма нищо сложно и всичко се вижда на снимката, може би затова Рафаела Искрова е преценила, че е излишно да се обяснява по-подробно. Но тъй като има хора, които тепърва се учат, ето как се прави: Активирате маята - размивате я с малко топла водичка или пр. мляко (колкото да се разтвори маята) и захарта. Покривате купичката и оставяте на топло да шупне. През това време пресявате брашното в подходящ съд и оформяте кладенче, в което слагате 2 яйца + 1 белтък, прясното мляко, солта и разтопеното масло. Добавяте шупналата вече мая и замесвате меко тесто. Разделяте го на 17 топки, едната от които е около 2 пъти по-голяма от другите (тази която ще е в центъра на питката). Поставяте я в средата на намаслена тава и около нея нареждате останалите 16 топки. Топките се оформят с намаслени ръце. Ако искате, можете да ги оформите и кръгли, но за да се получи формата от снимката, леко ги изтънете в единия край - да се получи форма като сълза. Покривате с кърпа и оставяте на топло да втаса. Намазвате втасалата вече питка с леко разбит с малко олио жълтък, поръсвате със семена по желание (само средната топка или цялата питка) и печете до готовност. :) Забележка: Ваня Георгиева има право - маята наистина е много за това количество продукти - половин кубче е напълно достатъчно.