Мисля че не правите разлика в крем шантили и крем шанти. Това са две различни неща, крем шанти е турски крем което в превод означава бита сметана. С крема от тази рецепта правих торта, и е божествен , много включен, много лек и свеж крем.
Здравейте Берта. Сладоледа наистина се пресича. Току що го направих и се пресече, и друг път съм правил сладолед като крем но.не ми се е пресичал, а този се пресече. Аз, правя и други кремове по същия начин, обаче не ми се е пресичал нито един. Това ме кара да си мисля че може би така трябва да е. Защото тук в нашия край, по този начин се прави коластра. Обаче като го минах с пасатора всичко се оправи, и крема стана гладък. Надявам се обаче после при замразяването да не се пресече пак, иначе пак ще трябва да играе вълшебникът, т.с пасатора
Моите коментари