Първо се слага направо блат, крем, да са с равна височина, и така, докато свършат блатовете, а за отгоре и отстрани ми остава малко крем. Слагам я с формата да се стегне в хладилника поне за час и после я заливам с ганаша. Важно за торта "Гараш" е шоколадовият ганаш да е със същия шоколад като в пълнежа.
Торта "Гараш" трябва да е висока 4,5 см. Блатовете се пекат сравнително бързо, така че е вярно, че последните блатове са малко по-различни на консистенция от първите, но при опичането им тази разлика се заличава.
Много са хубави! Наистина са неутрални на вкус! Сложих 600 гр. брашно и в него добавих другите съставки. Стори ми се, че тестото стана много твърдо, но, за да имат бухтите хубави "коремчета", трябва малко да се пораздърпат преди да се сложат в огъня.
Това е най-хубавата рецепта за торта Гараш! С нея, леко допълнена, миналата година спечелих второ място в първия конкурс за правене на торта Гараш в Русе. Миналата 2022 г. торта Гараш бе избрана за най-хубава шоколадова торта от всички торти по целия свят в класацията на Taste Atlas! Благодаря! ❤️
Моите коментари