Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Ето тук нещо не мога да разбера какво искате да кажете с това-"не си купувайте такива, чиито остриета са съединени с дръжките".Ако искате един нож да ви издържи дълго време си купувайте така наречените ковани,където точно от острието преминаващо към дръжката,трябва да бъде от масивен метал,а не някаква тънка тенекийка,после облечена с дръжка (като на снимката),малко е трудно за обясняване с думи и може би за това не е много разбираемо в статията.За по-здравословно готвене си купувайте керамични,които при използване запазват по-голям процент витамини при рязане зеленчуците,отколкото стоманените,не се нуждаят от точене,но са и доста чупливи и трябва да се да се внимава,едно изтърване на плочките може да бъде фатално.Колкото до "ножа на майстора" в кухнята,където най-често е домакинята,нож с 25 см острие,звучи доста за една жена.Класика е с 20 см острие,25см острие плюс 10 см дръжка е 35 см нож,то си е направо меч и ще ми е доста странно да видя жена да борави с такъв нож.
Анонимен коментира:
Не от всяко дърво става свирка,това важи и за опушването.Мисля,че се използват само определени видове дървета,да не ви се получи,пушена,горчива риба.Не съм опушвал,но съм чувал,че се използват дъбови стърготини,които може да си добавите от някой дъскорезница.Колкото до опушване във фурната,звучи меко казано смешно,това си е печено на бавен огън :)