Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Като допълнение към предишния ми пост тук слагам на английски историята на ястието: Cottage pie or shepherd's pie is a type of savory pie. It is made with minced meat, with mashed potato on top. It comes from the United Kingdom and Ireland. The dish is now popular worldwide. The name "cottage pie" was first used at the end of the 18th century. It was around that time that the poorer people of Britain, people who lived in cottages in the country, started using potatoes as an everyday food. Originally, a pie made with any kind of meat and mashed potato was called a "cottage pie". In modern British English, the dish is usually called "cottage pie" if it is made with beef. If it is made with lamb it is usually called "shepherd's pie" (because a shepherd looks after sheep). И не се ползва кашкавал
Анонимен коментира:
Първата част на рецептата е добре, но не съм съгласна с използването на праз в картофеното пюре. Това е английско ястие. От 1987г живея в Англия и никога не съм виждала / срещала картофения топинг да се прави с картофи и праз. Същото се отнася и за тппинга за Шепърдс пай. Преди да предложите рецепта, моля проучете историята ѝ.
Анонимен коментира:
Аз живея в Англия от 1987 г и искам да допълня: Ябълките трябва да се кисели. В Англия се използват ябълки от сорта Брамлей - доста са кисели и ги ползват за готвене и сладкиши. Към ябълките се прибавя и захар. След това се добавя нишестето размито в малко вода. В оригината рецепта от края на 19 век тестото се прави с говежда мазнина ,shredded suet, която се намира около бъбреците на животното, а по-късно започват да използват краве масло иили маргарин . След замесване тестото се оставя в хладилника за около 1 час, след което е готово за употреба. МАЛКИ ТАЙНИ – поръсете ябълките с канела за по- ароматен пълнеж
Анонимен коментира:
Живея в Англия от 1987г и за Ваша информация англичаните не ползват кисело нляко в направата на кексове, било то сладки или солени. Това е измислица, която заблуждава читателя.Ако някой иска да се пише интересен то това е друга работа. А рецептата е чисто и просто нашия тутманик - вариация с колба и кашкавал Аз я правя много често на внуците си тук в Англия
Анонимен коментира:
1. Киш не се прави с мая, а с ронливо маслено тесто. Това го зная от английски готвачи. 2. Кишът се прави с неподквасена сметана(двойно сгъстена), а не с кисело мляко. За Ваша информация в Англия киселото мляко почти (да не кажа изобщо ) не се ползва при готвене. Най известните и най популярни кишове в Англия са: 'Киш Лорейн', Киш с чедър, Праз и чедър и др