Ашуре по Арменски

Разгледай всички 30 избрани предложения относно ашуре по арменски в Готвач.бг.
АшуреАшуре
2
Житото се почиства, измива се и се оставя да кисне няколко часа в студена вода. Сварява се в същата вода на тих огън до пълно омекване. От него...
Крем ашуреКрем ашуре
вода и отцедени стафиди. Поднесете крем ашуре, след като е напълно изстинал и леко желиран....
Арменски КешкекАрменски Кешкек
върху всяка поднесена порция кешкек. Поръсва се с червен пипер. Източник: Ани Шакарян Това е традиционно обредно арменско ястие, състоящо се...
Арменски бойкосиАрменски бойкоси
Забърква се лепкаво тесто от посочените съставки и с намазани с олио ръце се правят топки. Нареждат се в тавичка, намазана с олио или покрита...
Арменски кюфтетаАрменски кюфтета
Каймата се омесва с галетата, яйцето, подправките, смления чесън и нарязания на ситно магданоз и се оставя да престои поне 2 часа. Оформят се...
Арменски тулумбиАрменски тулумби
. След като арменските тулумби се запържат, вадим в тава. Като приключим с тулумбичките, минаваме на сиропа. В тенджера слагаме вода...
Арменски ШашликАрменски Шашлик
часа. След това време се пече на открита жар скара от всички страни. Поднася се с арменски хляб Лаваш....
Арменски хлябАрменски хляб
Разтворете маята във водата, добавете солта. Замесете твърдо тесто от двата вида брашно и маята - да стане еластично. Сложете го в намазнена купа...
Арменски лавашАрменски лаваш
1
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Водата се сипва постепенно и се замесва...
Арменски сладкиАрменски сладки
5
Водата и мазнината (масло или олио) се смесват и се кипват в подходящ съд. Добавя се солта и тенджерата се отмества от котлона. Предварително...
Арменски кюфтенцаАрменски кюфтенца
6
) кюфтенца. Кюфтенцата по арменски се пържат в сгорещено олио без да се овалват в брашно....
Арменски пилафАрменски пилаф
поеме цялата вода. Отстранете от котлона, поставете памучна кърпа отгоре и захлупете отново с капака. Преди поднасяне на арменския пилаф леко го разбъркайте с вилица. Хубавият пилаф трябва да стои на отделни зрънца....

Рейтинг

3.6
Общо 8 гласували
5 3
4 1
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка: