Gotvach.bg»Избрани Колекции»Баница Масленица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Стопляме малко половината мляко и добавяме маята и захарта. После прибавяме останалото мляко (вода) и олиото. След това добавяме малко по малко брашното...

Бърза и супер вкусна масленица!
Бързата масленица с извара на охлюв се сервира топла....

3

В купа налейте топлата вода и добавете захарта и натрошената прясна мая, разбъркайте до разтваряне и добавете 2 с.л. брашно. Разбъркате отново и покрийте...

След това разрязваме баницата на парчета и я обливаме със заливката и масло. Пъхваме я в загрята фурна и печем към половин час....

около 50 минути, ако е нужна по време на печенето, поставете фолио върху масленицата, за да не прегори....

В топлата вода се разбива маята със захарта и се оставя да шупне.
Замесваме тесто с останалите продукти, като се отделя един жълтък за намазване...
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 10
53
46
31
20
10
Дай твоята оценка: