Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

1

Вкусни Добруджанки

Разгледай всички 26 кулинарни идеи за вкусни добруджанки в Готвач.бг.
Лесни Добруджанки

Лесни Добруджанки

. Вадим поръсваме всяка със настърган кашкавал и отново поставяме добруджанките във фурната до разтапянето му....

Мъфини Добруджанки

Мъфини Добруджанки

В купа най-напред се слага киселото мляко и в него се загася содата. Ако млякото сладни, е хубаво да се сложи 1 ч.л. оцет в него, да се разбърка...

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Добруджански сач

Добруджански сач

3

, за да се овкуси равномерно, прехвърляме зеленчуците в сача и наливаме бялото вино. Миксът от подправки ще придаде страхотен вкус и аромат на...

Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

Разтваряме содата в киселото мляко. Пресяваме брашното. Разтопяваме маслото. В купа в пресятото брашно изсипваме киселото мляко със содата...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

не стават дупки. Редим ги в купа. Не са мазни, ароматни са и изключително вкусни. Правят се в Добруджанският край обикновено зимата и се...

Добруджански тутманик

Добруджански тутманик

фурна и печете до златисто кафяво около 40 минути. Извадете изпечения Добруджански тутманик, напръскайте със студена вода и го покрийте с чиста кърпа....

Добруджански топки

Добруджански топки

Маята се захваща, като се разтваря в топлата вода заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути да...

Добруджански бюрек

Добруджански бюрек

6

Първо се прави плънката, като содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се прибавя разбитото яйце и сместа отново се разбива, докато стане...

Добруджански гюзлеми

Добруджански гюзлеми

Взимаме си брашното и го пресяваме със сито. Слагаме брашното в купа. Затопляме леко водата. По средата на брашното правим кладенче и слагаме...

Добруджански тиквеник

Добруджански тиквеник

Почистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта...

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: