Gotvach.bg»Избрани Колекции»Гръцки Лозови Сърмички
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Месото се накълцва на ситно, аз го направих на кухненския робот.
Към него се прибавя задушеният в олио и охладен праз лук, оризът, чубрица, джоджен...

Лозовите листа се попарват леко в гореща вода. Изцеждат се от водата и във всяко листо слагаме от плънката. Завиват се малки сармички....

Може да сервирате гръцките постни лозови сарми така или да приготвите бял сос, ако не искате да са постни....

около 40 минути са достатъчни за тези постни лозови сарми по гръцки....

3

В дълбок съд с вряща вода, в която сме сложили сока от 1/2 лимон и 1 к.л. сол, бланшираме за 2-3 минути пресните лозови листа....

1

4

След като са сгънати всички сарми е необходимо дъното на тенджерата, в която ще ги варите, да се покрие с лозови листа, за да не залепнат сармите....

В купа се размесват ситно накълцаното месо, предварително накиснатият и отцеден булгур, ситно нарязаният праз, чубрица, сол, магданоз и кимион....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 10
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: