Gotvach.bg»Избрани Колекции»Задушаване на Зеленчуци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Задушава се до омекване на всички зеленчуци. Магданозът се измива и нарязва на ситно....

Задушават се за още 10 минути. После се чукват яйцата и отново се похлупват. Задушават се до готовност на яйцата....

Добавяме зеленчуците към мидите, прибавяме чери доматите, срязани на половинки, и задушаваме за още 4-5 минути....

Смесваме приготвените зеленчуци с отцедената царевица и граха и ги сипваме в загрятото олио. Разбъркваме, похлупваме и задушаваме 15 минути....

1

5

Сервираме задушените зеленчуци топли с поръсен магданоз.
Може и да направите някакъв сос за задушените зеленчуци за пости - по ваш избор...

Сложете капака и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и оставете да се задушават...

Задушете така всички зеленчуци до пълната им готовност - 20 минути на умерен огън....

1

2
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 10
54
45
30
21
10
Дай твоята оценка: