Как се Прави Запръжка на Леща

Разгледай всички 35 подбрани съвети за как се прави запръжка на леща в Готвач.бг.
Леща със запръжкаЛеща със запръжка
, брашното и червения пипер. Готовата запръжка прибавяме към лещата и оставяме да поври за няколко минути. Готовата леща поднасяме гореща. Може да добавите прясно нарязан магданоз....
Как се запържва леща?Как се запържва леща?
запръжка за боб и леща се прави с олио, брашно и червен пипер. Олиото се загрява в тиган, добавя се брашното и се запържва до златисто при...
Леща с пипер и запръжкаЛеща с пипер и запръжка
, като загребваме от чорбата и слагаме в тигана. Готовата запръжка я прибавяме при непрекъснато разбъркване. Оставяме така да поври на бавен огън за около 30 минути....
Леща със запръжка по селскиЛеща със запръжка по селски
се всички подправки, а накрая и брашното. Когато запръжката се сгъсти, се разрежда с 2-3 с.л. бульон от лещата. Всичко се разбърква, за да...
Супа червена леща без запръжкаСупа червена леща без запръжка
слага измитата леща за още 10 минути. Ястието е подходящо и за бебета, защото нищо не се запържва, а става много вкусно. Сервира се поръсено с магданоз....
Червена леща (Мерджемек чорба) без запръжкаЧервена леща (Мерджемек чорба) без запръжка
малко настрани да отдъхне). Добавят се бучката масло и щипката риган към супата от леща и се оставя да ври още 2 мин. Отстранява се от...
ЛещаЛеща
. Може да се приготвя във формата на чорба, яхния, с или без месо. От леща се правят и зеленчукови кюфтета, някои салати. Лещата може да се...
Как се прави запържена леща?Как се прави запържена леща?
за запържена леща нямаме предвид леща със запръжка, която несъмнено е доста вкусна. Става дума за запържена в тиган леща, която е гъста...
Леща с празЛеща с праз
Сложете почистената леща да ври с 600 мл хладка вода, докато омекне. Прецедете лещата, но не изхвърляйте водата. Загрейте олио в друг съд и...
Леща чорба с празЛеща чорба с праз
Лещата се измива добре и поставя в тенджера с подсолена вода. Прибавя се олио, нарязаните на дребно праз лук, морков и чушка. Тенджерата...
Ризото с леща и празРизото с леща и праз
Лещата се залива с поне 4 части вода и се вари. Нарязаният праз се пържи в малко мазнина, за да поомекне, като се ръси с натрошените сухи...
Червена белена леща с празЧервена белена леща с праз
свалите готовата леща, посолете на вкус, добавете мащерката и домашната лютеница, разбъркайте. След като отново заври, отстранете лещата от огъня....

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: