Лучник по врачански

Лучник по врачански

5

игла и намажете с малко олио отгоре. Лучникът се пече в загряна фурна на 180 градуса, като се увеличава до 210 градуса до готовност....

1

Лучник по Врачански

Прегледай всички 25 авторски предложения относно лучник по врачански в Готвач.бг.
Лучник

Лучник

4

формата на охлюв. Лучникът се пече в умерена фурна около 30 минути. Поднася се топъл с кисело мляко....

Врачанска салата

Врачанска салата

2

Измийте и почистете доматите, след което нарежете на филийки. Счукайте чесъна с малко сол и го смесете със зехтина и нарязания на дребно...

Домашен лучник

Домашен лучник

Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което...

Уникален лучник

Уникален лучник

вторият тестен кръг. Той се завива със стърчащите краища на долната кора. Така сглобения лучник се слага в загрята на 50 градуса фурна да втаса още 15 мин. След това се пече 30 минути на 180 градуса....

Селски лучник

Селски лучник

. Готовият лучник се оставя за около 15 минути. Отгоре лучника се помазва с един жълтък и малко олио. След това се пече в загрята на 180 градуса...

Пиле лучник

Пиле лучник

. Притиснете леко краищата. Намажете пилето лучник с мазнина и сложете да се изпече в средно силна фурна. Поднесете ястието със салата по избор....

Шарен лучник

Шарен лучник

1

поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната. Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се...

Врачанска милинка

Врачанска милинка

Меси се тесто от пресятото брашното, млякото, разтворената мая, 1 яйце и натрошеното сирене. Оставя се за 20 минути в хладилник да отпочине...

Пилешка каша по врачански

Пилешка каша по врачански

Месото измиваме добре, поставяме го в тенджера, заливаме го с литър и триста грама студена вода. Към водата добавяме и 1 ч.л сол. Оставяме...

Кемерки по врачански

Кемерки по врачански

Смесват се всички продукти за тестото, като от яйцето се ползва само белтъкът, жълтъкът ще се ползва накрая за намазване на питките. Омесва...

Курбан чорба по Врачански

Курбан чорба по Врачански

Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. След това добавяме нарязаните на парчета лук, чушка и морков...

3.7
Общо 9 гласували
5 2
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: