Родопски Ястия

Разгледай всички 74 кулинарни идеи за родопски ястия в Готвач.бг.
Родопки
Родопки
краищата стърчат без салам, ги отстранявате и затваряте. Направете ги всички по този начин. На 1 кг брашно излизат около 15-18 родопки. В ...
Родопски гюзлеми
Родопски гюзлеми
дълбок съд, отново намазвайте с четка с мазнината и покривайте съда, за да омекват. 7. Поднесете топли с чаша айрян. *Родопските гюзлеми...
Родопски Голеник
Родопски Голеник
Почистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза с малко вода. Оставяме така да къкри, докато...
Родопски сармички
Родопски сармички
2
завивайте стегнати сармички. Покрийте дъното на тенджерата с парчета зелеви листа и подреждайте отгоре родопските сарми. Между отделните редове...
Родопски колаци
Родопски колаци
12
Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по...
Родопски пареник
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху...
Родопски кюфтета
Родопски кюфтета
1
Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо...
Родопски сарми
Родопски сарми
. Затиснете отгоре с чиния и сложете родопските сарми да се варят на слаб огън, докато останат на мазнина....
Родопски сандвич
Родопски сандвич
Изпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер...
Родопска Брънза
Родопска Брънза
Брънзата се прави от овче или кози мляко в казани. Подсирването става по същия начин, по който се прави сиренето, но се подлага на...
Родопска салата
Родопска салата
1
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Овкусяват се със сол, олио, нарязан на ситно зелен лук и накълцан магданоз. Бобът се...
Родопска Топеница
Родопска Топеница
1
Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: