Родопски Ястия

Разгледай всички 80 кулинарни идеи за родопски ястия в Готвач.бг.
Родопски ГоленикРодопски ГоленикПочистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза с малко вода. Оставяме така да къкри, докато самият...
Родопски БрашненикРодопски БрашненикЗамесете тесто от брашното, солта и водата. Оставете го за около 20 минути, за да си" почине". В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене...
Родопски клинРодопски клинРодопският клин е готов....
Родопски гюзлемиРодопски гюзлеми*Родопските гюзлеми могат да се приготвят и без мая, тогава се мажат с масло и мас много обилно, за да не станат сухи....
Родопски КешкекРодопски Кешкек
Загряваме маслото, в него за 4-5 секунди запържваме останалия червен пипер и поливаме родопския кешкек отгоре. Сервираме кешкека веднага....
Родопски тикълнициРодопски тикълнициНасладете се на вкусните родопски тикълници!...
Родопски качамакРодопски качамакВ литър вода се разтваря брашното. А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото. Като заври, постепенно се добавя разтвореното...
Родопски МилинкиРодопски Милинки
Намазваме топлите Родопски Милинки с масло и ги оставяме за 5-6 минути, преди да сервираме....
Родопски ЧомлекРодопски ЧомлекКато заври, се намалява на 180°C и родопския чомлек се пече 3-4 часа....
Родопски бухтиРодопски бухтиРодопски бухти за любителите на пухкави мекици, тиганички и други тестени закуски....
Родопски рогчетаРодопски рогчетаДокато загрява фурната, Родопските рогчета втасват още веднъж и печем до зачервяване. Рецептата е на Иван Звездев....
Родопски локумкиРодопски локумкиРазтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното, смесено...

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: