Gotvach.bg»Избрани Колекции»Родопски Кешкек
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


С получената запръжка с лъжица се залива кешкекът и сервираме веднага.
Много е вкусно....

Груханата пшеница се измива добре и се оставя да престои едно денонощие във вода.
На следващия ден в дълбока тенджера се слага около 2 сантиметра...

2

В купичка счукваме яйцата и прибавяме сол. Разбиваме ги за минутка-две на ръка.
Към разбитите яйца прибавяме киселото мляко и отново разбъркваме...

Родопски марудници, които да гарнирате със солена или сладка плънка.
Разбъркват се яйцата със захарта и солта....

Ако обичаш родопската кухня, опитай непременно и тези родопски катми, нашите родопски марудници или си направи един родопски клин....

1
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 9
53
43
30
23
10
Дай твоята оценка: