
гостите направо ще си оближат пръстите.
Има различни технологии за осоляване на паламуд и скумрия, като от значение не е на коя ще се спрете, а...

и някои рецепти за маринована и/или осолена риба: осолена скумрия, маринована хамсия, маринована скумрия, маринована аншуа, осолено филе от сьомга, маринована херинга....

рецепта.
За начало е добре да се знае, че се осолява само 100% прясна риба, в никой случай замразена. Рибата трябва да е прясна, за да се...

.
Но много преди да вкусим тази вкусна сушена рибица, процесът преминава през престояване в саламура и овкусяване.
Саламурата традиционно...

-дълъг период от време.
Чрез технологията на сушене можем да изсушаваме плодове и зеленчуци, риба и месни продукти, както и почти всички...

, цинк, хлор, натрий.
Месото на скумрията е плътно и сухо. Филитирането не е трудна задача. Става по гръбначния стълб на самата риба...

1. Осоляване на риба със суха сол
Рибата се измива от слузта, почиства се от люспите и вътрешностите и се отцежда. Натрива се със сол, като...

4-ия и 6-ия ден. Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3...

същевременно се доближава до вкуса ѝ. Все пак в много заведения се опитват да продават на своите клиенти вместо сьомга – сьомгова пъстърва, но на...

на вкусни риби, каквито безспорно са сьомгата и рибата тон.
Един от по-важните проблеми от похапването на риби като риба тон, скумрия...

за сушене на домати. След около 3 до 7 дни, доматите ще са готови.
- Гъби – печурките можете да изсушите като ги нарежете на две (ако са по...