Gotvach.bg»Съвети»Как се филетира риба скумрия?

Как се филетира риба скумрия?

Как се филетира риба скумрия?

Скумрията е една от най-консумираните риби. Тя е много вкусна и крие безбройни полезни свойства, като регулиране на нивата на кръвната ни захар, участва в метаболизма на мазнините, синтез на ДНК и др.

Освен това тя изобилства от минералните вещества - калий, фосфор, флуор, сяра, цинк, хлор, натрий.

Месото на скумрията е плътно и сухо. Филитирането на скумрията не е трудна задача. Става по гръбначния стълб на самата риба, като я притискаме леко отгоре и с ножа режем по дължината на гръбнака, за да има минимално количество фира.

Обръщаме рибата с кожата отгоре и правим същото движение много внимателно по гръбнака, като се стараем да правим плавно движение само в едната посока. Когато филетираме или почистваме рибата, не трябва да правим резки движения, защото месото е много крехко.

Ако имате пинцета, може да извадите костите, ако имате останали.

И един друг съвет, когато ще пържите рибата - за да не се свие самата кожа, е хубаво да се направят малки разрезчета по около един сантиметър по кожата.

Така е по сигурно, че филето ще остане цяло с по-добра визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати