Тънка Питка

Открий всички 12 авторски предложения за тънка питка в Готвач.бг.
Тънка селска питка
Тънка селска питка
2
да покрие цялата тава. Печем за около 15-20 мин. на 180-200 градуса. След като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, ...
Пита
Пита
1
престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още ...
Питки
Питки
3
, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...
Китайска питка
Китайска питка
еднакви топчета, които разточваме на тънки кори. Стремим се да бъдат правоъгълници. Намазваме обилно олио и загъваме единия край към средата...
Влюбената питка
Влюбената питка
3
свободното място между триъгълниците на първия ред. След втасване на питката, намазваме с яйце и печем до готовност на 180 градуса....
Пита-милинка
Пита-милинка
. Отново трябва да оставите да втаса. През това време пригответе заливката, като смесите всички посочени по-горе продукти, и залейте питата. Пече ...
Пица Питка
Пица Питка
. Изсипваме плънката върху тестото и загъваме навътре. Отгоре поставяме по-малкото парче тесто, разстлано на тънка питка. Слагаме в ...
Пита Масленица
Пита Масленица
него 200 мл. олио. Потапям първата питка в мазнината и я разстилам с ръце на кора с диаметър 30 см. Поръсвам я с натрошено сирене и мазнина...
Зимна пита
Зимна пита
. За декорацията на питката може да отделите малко от тестото, аз лично направих ново от вода и брашно (твърдо)....
Пита Дебеланка
Пита Дебеланка
В купа се слага маята, захарта, 2-3 с.л. от брашното и около 100-150 мл хладка вода, оставя се да шупне, после се прибавя 500 мл вода и олиото...
Пита-Погача
Пита-Погача
Вземете дълбока купа, в която да си сложите прясното мляко, след като е леко затоплено, сложете маята, солта, захарта, олиото и бъркайте с тел...
Зеленчукова питка
Зеленчукова питка
Прекарваме изварата през преса за картофи. Пресяваме брашното и добавяме към изварата заедно с маслото и солта. Обработваме тестото, докато стане...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: