Тънка Питка

Открий всички 12 авторски предложения за тънка питка в Готвач.бг.
Тънка селска питка
Тънка селска питка
2
да покрие цялата тава. Печем за около 15-20 мин. на 180-200 градуса. След като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, ...
Пита
Пита
1
престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още ...
Питки
Питки
3
, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...
Пита охлюв
Пита охлюв
1
намазана с масло тава. С другата кора се процедира по същия начин. Намазва се питата с разбития жълтък и се оставя да втаса за още половин час...
Зимна пита
Зимна пита
. За декорацията на питката може да отделите малко от тестото, аз лично направих ново от вода и брашно (твърдо)....
Пита Слънце
Пита Слънце
13
отделя една топка тесто, която се поставя в средата на намаслената тава, в която ще се пече питката. Останалото тесто се разделя на три. Точат се три...
Питка Дар
Питка Дар
хванем върха и го прекараме през процепа за да се получат "житни класове". Поставяме класовете между топките. Оставяме питката да втаса...
Влюбената питка
Влюбената питка
3
свободното място между триъгълниците на първия ред. След втасване на питката, намазваме с яйце и печем до готовност на 180 градуса....
Пита-милинка
Пита-милинка
. Отново трябва да оставите да втаса. През това време пригответе заливката, като смесите всички посочени по-горе продукти, и залейте питата. Пече ...
Питка Изящество
Питка Изящество
2
. Изработваме и малък усукан фитил с красива роза, която се прави от разточени изрязани кръгове, събрани и оформени с пръсти. Питката се оставя...
Зеленчукова питка
Зеленчукова питка
Прекарваме изварата през преса за картофи. Пресяваме брашното и добавяме към изварата заедно с маслото и солта. Обработваме тестото, докато стане...
Питка Слънчоглед
Питка Слънчоглед
4
, разрежете го с ножица на филийки, но не до долу. Редете едната в ляво, другата в дясно. Оставете питката да втаса около 40 минути и я намажете с...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: