Тънка Питка

Открий всички 12 авторски предложения за тънка питка в Готвач.бг.
Тънка селска питкаТънка селска питкаСлед като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, поръсваме с чубрица и червен пипер и покриваме с кърпа....
ПитаПитаОформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....
Постна питаПостна питаСлед като тестото си е починало, се оформя с намаслени ръце на питка. За украсата на питата се прави тесто от брашно, сол и вода....
Коледна питаКоледна питаОставете питата да втаса отново на топло. Намажете я с разбит жълтък и сложете да се пече на 150-160 градуса до готовност....
Веган ПиткаВеган ПиткаПоставяме семената и семките и смиламе на брашно. Разбъркваме всичко в купа и изсипваме в тава, покрита с хартия за печене. Поставяме в печката...
Питка МаргаритаПитка МаргаритаКраищата се изрязват с нож и се правят на топка - тя ще е центърът на питката. Останалото руло се реже под формата на трапец....
Усукана питаУсукана питаОформената пита се оставя да втасва 1 час на 30-40 градуса във фурната, покрита с найлон....
Пита ДебеланкаПита ДебеланкаВ купа се слага маята, захарта, 2-3 с.л. от брашното и около 100-150 мл хладка вода, оставя се да шупне, после се прибавя 500 мл вода и олиото. Прибавят...
Пита-ПогачаПита-ПогачаМажем питката с жълтък и поръсваме със сусам. Пече се питката на 170 градуса за 40 минути....
Китайска питкаКитайска питкаОт тестото правим две еднакви топчета, които разточваме на тънки кори. Стремим се да бъдат правоъгълници....
Ягодова питаЯгодова питаПитата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност....
Гергьовденска питкаГергьовденска питкаНадигналата се питка мажем с разбития жълтък навсякъде. В средата на равната част подреждаме надписа и знамето....

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: