Тънка Питка

Открий всички 12 авторски предложения за тънка питка в Готвач.бг.
Тънка селска питка
2
да покрие цялата тава. Печем за около 15-20 мин. на 180-200 градуса. След като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, ...
Пита
1
престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още ...
Питки
2
, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...
Оризова пита
Почиствате и измивате ориза. Поставяте го в тенджера с вода и маслото и оставяте да се свари, като внимавате да не стане на каша. Прецеждате...
Богородична питка
единия жълтък в чаша и прибавите една лъжичка прясно мляко и малко олио за намазване на готовата втасала питка. При яйцата добавете киселото...
Бърза пита
1
В купа се смесват брашното, бакпулверът и солта. По средата се прави кладенче, чукват се яйцата, добавят се киселото и прясното мляко, и...
Приказна питка
съставки и замесете меко тесто. Оставете тестото да втаса, като го покриете с кърпа. Разделете тестото на 10 топки. Разточете всяка топка на питка...
Питка Мазда
оставяте питката да втаса на топло. Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не ...
Овчарска питка
го разстиламе в намаслена тавичка. Печем питата около 20 минути на умерена фурна. Изваждаме я от тавичката, намазваме я с краве масло и отново я ...
Хрупкава питка
6
масата. Oставих да втаса хубаво и оформих питката. Оставих я да почине още 15 минути, след което направих няколко разреза, за да си гарантирам...
Питка-баница
Смесете брашното с щипка сол, отделно разтворете маята в купичка с топла вода и щипка захар. Пригответе тесто. В отделен съд смесете яйцата...
Андреева пита
брашното и направете кладенче, по ръба на което поръсете солта. Разбийте 2 яйца и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питката...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: