Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Белена Леща

Белена Леща

Открий всички 23 кулинарни идеи относно белена леща в Gotvach.bg.
Шарена ЛещаШарена ЛещаНарязваме на ситно зеленчуците и ги задушаваме в предварително нагорещена мазнина /зехтин/ за около 5-7 мин. Добавяме измитата леща и доливаме...
Турска лещаТурска леща
1
Нарежете на ситно лука и го задудшете в зехтина за няколко минути. Добавете сол и разбъркайте. След това се прибавят нарязаните морков и картоф...
Бърза лещаБърза леща
2
Предварително обелваме и нарязваме лука и чесъна на ситно. След това, за по-бързо приготвяне, сваряваме вода в кана и я пресипваме в тенджера и започваме...
Бирена лещаБирена леща
Измийте лещата и сложете да се вари, нарежете лука и морковите и ги прибавете. Варете на умерен котлон, след около 20 минути прибавете скилидките...
Леща плакияЛеща плакия
Поставете измитата и почистена леща в тенджера с студена вода. Поставете тенджерата на котлона и 3 минути след като заври, премахнете. Измийте лещата...
Леща фрикасеЛеща фрикасе
Смлените корени за супа и лук се задушават в растителното масло около 15 мин, като се прибавят малко сол и вода. Доливат се 3 чаени чаши гореща...
Манджа-лещаМанджа-леща
1
В тенджера слагам вода да заври. Нарязвам лука ситно, рендосвам моркова и добавям във водата. През това време слагам в по-малка тенджера лещата...
Леща чорбаЛеща чорба
3
Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте. Загрейте олиото и запържете още...
Супа ЛещаСупа Леща
Сварява се лещата и първата вода се изхвърля. Добавя се олио и сол. Следва да добавите нарязания лук и подправките. Накрая се слагат доматите...
Червена лещаЧервена леща
13
Загрейте зехтина и задушете в него ситно нарязания лук. Когато лукът стане прозрачен, добавете наситнения чесън, кимиона и червен пипер. Към тях...
Леща БолонезеЛеща Болонезе
1. Сварете лещата заедно с дафиновия лист в солена вода. 2. Нарежете сланината на дребно и я запържете в малко олио, а след това добавете и лука...
Постна лещаПостна леща
5
Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути. Като заври лещата, се добавят лукът,...

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: