Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава
Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира.
Брашното се пресява и се прави кладенче в средата.
Разбъркват...
Домашен хляб с лимец
Поставя се в незалепваща форма за хляб, завива се със стреч фолио и се оставя да втаса 40–50 минути на топло....
Домашен хляб с мак
Затопляме водата. Разтваряме в чаша хладката вода, захарта и маята и оставям на топло да се активизира маята.
Пресяваме брашното в купа и добавяме...
Домашен хляб с масло
Когато тестото е втасало, го премесваме отново и оформяме на хляб.
Слагаме го върху хартия за печене и го оставяме за още 15 минути....
Домашен хляб с плънка
Изсипваме брашното в тава, правим геранче, в което чукваме яйцето, слагаме киселото мляко и солта.
Замесваме с разтворената в хладка вода мая,...
Домашен хляб с млякоСлед това оформяме тестото с формата на хляб, отгоре се правят 5-6 резки (добре е да се пече във форма за печене на хляб)....
1
Домашен хляб 3x30 минути
От следните съставки ще получите 650 г домашен хляб 3x30 минути, който ще остане пресен поне 3 дни, и то без никакви консерванти....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
54
43
30
21
10
Дай твоята оценка: