Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Чушките и доматите се измиват, подсушават и изчичат на котлона. Обелват се.
В купа се счуква чесънът със сол. Добавят се чушките една по една,...

Чушките и сините домати се изпичат, обелват и се смилат. Червените домати се смилат и се изваряват.
В тенджера се запържва лукът в олиото до златисто...

В тиган слагаме олиото и в него задушаваме последователно при често разбъркване: нарязан на ситно патладжан (вътрешности), настърган морков, нарязан...

Чушките, патладжанът, морковът, доматите и чесънът се слагат в кухненския робот и се смилат на желаната големина....

Чесънът се пасира и се добавя към готовата вече лютеница.
Домашната лютеница в тенджера се насипва в бурканчета и се кипват за 10 мин....

След това лютеницата смесваме с топла вода, разбъркване добре и прибавяме към каймата и лука. Готвим до готовност....

3

Горещата лютеница затварям в бурканчета и обръщам с капачката надолу....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
55
41
31
22
10
Дай твоята оценка: