Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


В купа пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера, разбъркайте добре и оформете кладенче.
В него чукнете яйцата, прибавете киселото мляко...

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

Пече се около час на 170 градуса или до суха клечка.
Пухкава празнична питка за Гергьовден е звездата на празничната гергьовска трапеза....

Когато питката се запече се намазва отново с масло и се поръсва със семената. Питката се допича до златисто....

4

4

Питката се оставя да втаса до удвояване на обема си. Намазва се с жълтък. По желание се поръсва с микс от семена....

Оставяте за още 40 минути, докато питката втаса отново, след което мажете отгоре или с останалия жълтък или с мляко и олио и печете на 250 градуса...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: